lauantai 8. lokakuuta 2011

Hampurilaiset

Blogi on ollut hieman hiljaisella tuulella kun itsellä on tällä hetkellä liian monta rautaa tulessa ja jostain on karsittava. Joulukuussa blogi palaa normaaliin ruotuunsa.

Tässä kuitenkin perjantai-illan hampurilais ohje. Pekka toivoi hampurilaisista uusinta versiota joita olin tehnyt joskus aikaisemmin. Tämä on kaikille helppoutta rakastaville kokkaajille joilla on kiire, mutta haluaa kuitenkin herkutella. Tämä siksi, että sämpylät ostin cittarista!





Perjantai-illan iisit hampparit

Tarvitset

Valmiita hamppari sämpylöitä (cittarista sai isoja)
Jäävuorisalaatti (pese ja suikaloi)
Tomaattia (kuori ja viipaloi)
cheddarjuustoviipaleita
Punasipulia (kuori, viipaloi ohueksi)
Tulista ketsuppia (parasta on pirkka) tai voit tehdä oman tomaattikastikkeen vaikka tämän mukaan

Pihvit
Naudan paistijauhelihaa 100g/yksi iso pihvi
Jauhettua mustapippuria
Suolaa

Majoneesi (4 isoon hamppariin)
2dl majoneesia
0,5-1tl dijon-sinappia
2-4 rkl tomaattisosetta
1 tl omena viinietikkaa
1/2 punasipulia (ei isoa, todella hienoksi silputtuna)
sokeria
suolaa
paprikajauhetta
cayanejauhetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sitruunanmehua

Valmistus:

Majoneesi:

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja lisää aineita sen mukaan. Itse en mittaile aineita vaan laitan oman maun mukaan sitä mitä tarvitsee. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun muut osat valmistuvat.

Pihvit:

1. Sekoita pihvien joukkoon pippuria ja suolaa aika reilulla kädellä, voi maistaa. Painele jauhelihaa kädellä kulhossa muutama minuutti, että lihan rakenne hieman rikkoutuu.
2. Muotoile n. 100g kokoisia palloja.
3. Painele noin 0,5cm paksuisia isoja pihvejä. Pihvin kannattaa olla mahdollisimman ohut koska paistaessa pihvi menee kasaan.
4. Paista voissa/öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta mieleiseksesi. Lisää pihvin päälle cheddarjuusto viipaleet ja anna sulaa nosta vaikka folioon odottamaan

Punasipuli:

1. Meillä minä haluan sipulin aina hieman paistettuna eli: Kuumenna pannulla kuumaksi tilkka öljyä. Laita sekaan viipaloitu punasipuli ja ruskista hetki. Sipuli saa ottaa hieman väriä ja olla hieman pehmeämpi.

Muut:

1. Kuumenna juuri ennen täyttöä puolitetut hampurilais sämpylät. Itse pidän 200 asteessa grillivastuksen alla vajan minuutin.
2. Levitä sämpylän pohjalle ketsuppia, sitten pihvi+juusto, punasipuli, tomaatti, salaatti ja kanteen majoneesi. Nautiskele!