tiistai 19. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakkaa... taas

Taaas raparperipiirakkaa erilaisella ohjeella. Tämän ohjeen piirakka on niin mehevää, ettei se oikeastaan tarvitse mitään lisukkeita. Oikein hyvä jo nopea piirakka!


Raparperipiirakka (uunipellillinen)

Murutaikina:

8dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
275g sulatettua voita

Pohja:

2/3 murutaikinasta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:

800g raparperia
500g maitorahkaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl kermaa

Päälle:

1/3 murutaikinaa

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet sekaisin ja sekoita taikinan joukkoon sulatettu voi. Vaivaa sekaisin.
2. Ota taikinasta 2/3 osaa ja sekoita siihen piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Kuori ja pilko paparperit, levitä pohjan päälle kauttaaltaan.
4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti raparpereiden päälle.
5. Murustele loppu muruseos piirakan päälle
6. Paista 175 asteisessa uunissa 45min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä



lauantai 16. kesäkuuta 2012

Rippikakkuja

Tässä rippikakku ja myös voileipäkakku samoihin pitoihin. Täytekakku oli vaalea sokerikakku, kostutus appelsiinimehulla, täytteenä lemon curd, mansikkavaahto ja tuoreita mansikoita. Voileipäkakuksi toivottiin kinkkua. Ihan en ole tyytyväinen koristeisiin, mutta kelpaa kuitenkin.




perjantai 15. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

Rakastan raparperia! Olisi ihanaa jos raparperia saisi koko kesän ja syksynkin vielä suoraa tuoreeltaan.

Kokeilin löytämääni piirakka ohjetta ihan mielenkiinnosta ja ohje onkin Hans Välimäen käsialaa. Piirakka on hauska koska siihen tulee periaatteessa kahta erilaista kakkua. Ensin muropohja jonka päälle laitetaan raparperit ja hieman muokattu sokerikakkupohja. Piirakka oli maistuvaa vaikkakin ei parasta mitä olen syönyt. Hieman ohjetta tekovaiheessa muokkasin.



Raparperipiirakka

Pohja
100g voita (normaali suolaista)
200g sokeria
300g jauhoja
1 muna

Täyte 1
1 dl sokeria
raparperia

Täyte 2
2 kananmunaa
5 rkl sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria tai vaniljatanko
4rkl vehnäjauhoja
2rkl voita

1. Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja jauhoja. Lopussa vatkain ei välttämättä oikein pelitä niin vaivaa loput jauhot kädellä. Muovaa taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Laita jääkaappiin 1 tunniksi
2. Kuori ja pilko raparperi. Raparperia voi olla mielen mukaan. Itse peitän sillä kauttaaltaan koko piirakka pohjanja laitan vielä hieman ekstraa.. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita. Anna seistä 1 tunti.
3. Kun pohja on levännyt 1 tunnin kuumenna uuni 200 asteeseen. Taputtele tai kaulitse taikina piirakkavuoan pohjalle. Jätä taikinaa hieman yli jotta voit murustella sitä lopuksi piirakan päälle. Painele lopuksi haarukalla reikiä pohjaan ja paista 10-12min tai kunnes pohja on kauniin kullan ruskea.
4. Valuta raparpereista ylimääräinen neste pois ja levitä pohjan päälle.
5. Valmista täyte 2. Lisää kattilaan maito, kerma, voi ja vaniljasokeri/tanko. Kiehauta ja anna jäätyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vehnäjauhot sekoita taikina. Lisää vaahtoon kermaseos kevyesti nuolialla sekoittaen.
6. Kaada täyte 2 piirakka pohjan päälle ja murustele loppu pohja piirakan päälle.
7. Paista 180 asteessa 20-25min, kunnes täyte on hyytynyt.
8. Tarjoile vaniljajäätelön tai flora vaniljavaahdon kanssa


lauantai 9. kesäkuuta 2012

Sanojen solinaa uudistui!

Reseptit ja kokkailut saivat aivan oman blogin ja vanhaan sanojen solinaan jäi muut elämään liittyvät asiat mm. häät!


Tästä linkistä vanhaan blogiin: KLIK! Sivupalkeissa myös suorat linkit