keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Suklaa-marjamoussekakku


Tässä tälläinen räpellys. Eli suklaamarenkipohja, vaniljamousse jossa mansikka-vadelma raitoja. Päällä suklaaganache ja tuoreita marjoja. Ohje on jälleen hieman epämääräinen johon kannattaa käyttää omaa järkeä. En mittaillut aineita josta tämä noin. repsepti taas koostuu.



Suklaa-marjamoussekakku

Pohja 
24cm irtopohjavuoka

65g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl jauhoja
0,75 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta

Marenki

1valkuainen
0,7dl sokeria
4-5 suklaanpalaa sulatettuna


Täyte 1

4dl kermaa
200g tuorejuustoa
3rkl sokeria
4 liivatetta
0,25-0,5dl kuumaa vettä
4 tl vaniljasokeria

Täyte 2
0,75dl mansikkasosetta
0,75dl vadelmasosetta
3rkl sitruunanmehua
maun mukaan sokeria
3 liivatetta
0,25dl kuumaa vettä

Suklaaganache
100g voita
2rkl kaakaojauhetta
1dl tomusokeria
125g suklaata
maitoa tarvittaessa

1. Valmista pohja. Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi lisää keltuainen ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Vatkaa tasaiseksi. Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. 
2. Valmista marenki. Vatkaa hetki valkuaista jonka jälkeen lisää vähitellen sokeri. Vatkaa niinkauan kun vaahto on kovaa ja siihen muodostuu huippuja jotka pysyvät pystyssä. Lisää kevyesti sekoittaen sulatettu suklaa. Levitä marenki taikinan päälle.
3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20min. Anna jäähtyä hyvin ennen täytteiden laittamista. 
4. Valmista täyte 1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sokerit ja sokerit. Suklata pehmenneet liivatteet kuumaan veteen ja lisää vesi täytteeseen. Vatkaa sekaisin. Laita jääkaappiin ja anna olla noin 20min. Voit välillä sekoittaa ettei täyte hyydy kuppiin.
5. Valmista täyte 2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita marjasoseet keskenään ja mausta sokerilla, lisää sitruunanmehu. Sulata pehmenneet liivatteet kuumaan veteen ja sekoita soseen joukkoon.
6. Kaada täyte 1 1/3 osa vuokaan pohjan päälle. Lisää ohuena nauhana marja täytettä. Voit hieman haarukalla sekoitella. Lisää taas täytettä 1 1/3osa ja loput marjasoseet ohuena nauhana. Voit haarukalla taas hieman tehdä raitoja enemmän. Lisää loppu täyte 1. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli ja vähintään 4 tuntia.
7. Valmista suklaaganache. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, lisää kaakoajauhe. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa. Jos kuorrute on liian paksua lisää tippa maitoa. Levitä hyytyneen kakun päälle.