tiistai 27. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku

Isänpäivänä appiukkoni oli naisystävänsä kanssa syömässä ja tähän pääsee nyt ensimmäisenä jälkiruoka.

Jälkkäriksi kokeilin yhtä mieletöntä ideaani joka tuli jääkaapissa olevasta partaäijä jogurtista eli toisinsanoen turkkilaisesta jogurtista. Kakku näyttää päälle päin äärettömän suklaiselta, mutta se paljasti sisältään kolme eri makukerrosta. Makuina oli sisemmästä alkaen jogurtti-vadelma, valkosuklaa-appelsiini ja suklaa. Kakku on yksinkertainen tehdä, mutta vaatii rutkasti aikaa.

Pohjana oli aikaisemmin nähty browniespohja jonka kostutun maidolla. Kakun suhteet eivät olet aivan oikeita koska en juuri mittaillut niitä. Eli kannattaa käyttää maalaisjärkeä kun lähtee kokeilemaan.

Kakku on tehty vuokaan joka on halkaisijaltaan 24cm





Yllätyksien suklaakakku

Pohja


Jogurtti-vadelma

2dl turkkilaistajogurttia
200g vadelmia
2dl floran kermaa
2 liivatetta
0,25dl vadelmamehua
maun mukaan sokeria
1tl vaniljasokeria

1. Vuoraa vuoka/kippo kelmulla kauttaaltaan. Vuoan/kipon tulee olla noin. puolet halkaisijaltaan isoimpaan vuokaan verrattuna.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
3. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, vadelmat ja sokerit. Liota kuumaan mehuun puristetut liivatteet ja sekoita täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä esim. pakkasessa 2-3tuntia
5. Kun täyte on hyytynyt kaada se pohjan päälle niin, että se on täysin keskellä

Valkosuklaa-appelsiini

n. 3dl floran kermaa
100g tuorejuustoa
200-240g valkosuklaata
4liivatetta
0,75dl appelsiinimehua

1. Sijoita reuna vuoka pohjan päälle niin, että se on puolivälissä jogurttikerroksen ja pohjan väliin jäävällä alueella.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatteet
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa. Kuumenna mehu ja liota liivatteet. Sekoita tasaiseksi
4. Kaada täyte reunavuoan sisään. Anna kakun hyytyä 3-4 tuntia.

Suklaatäyte

5dl floran kermaa
200g tuorejuustoa
n. 300g suklaata
4 liivatetta
0,75dl maitoa

1. Poista reunavuoka valkosuklaa täyteen ympäriltä ja sijoita se nyt tiukasti pohjan ympärille.
2. Valmista täyte samoin kuin valkosuklaa täyte.
3. Kaada täyte reunavuoan sisään. Anna hyytyä mielellään yön yli.






Suklaa-cointreaukakku

Tätä ohjetta oli jo myydetty aikaisemmin, mutta nyt sen vasta lisäilen. Aikuiseenmakuun appelsiiniviinalla maustettu moussekakku. Pohjana mehukas browniespohja, sisältö viinasuklaamousse, päällä ohut kerros appelsiini marmelaadia sitten suklaakreemi ja kaakaojauhetta. Ihanaa, mutta kovin tuhtia. Suklaa browniespohja on kinuskikissalta ja se on aivan ihana hyvin kostutettuna.




Pohja


125 g voita

75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

0,5dl keitettyä cointreaulikööriä
n. 1dl appelsiinimehua

Täyte

6dl flora vispikermaa
200g tuorejuustoa
6 liivatelehteä
300g 70% tummaa suklaata
maun mukaan sokeria n.1dl
2 tl vaniljasokeria
0,5dl appelsiinimehua
0,5 dl keitettyä cointreauviinaa
maun mukaan raakaa cointreauviinaa

n. 200g Appelsiini marmelaadia

Päällinen

200g voita
4rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
250g tummaasuklaata
maitoa/kermaa

Päälle kaakaojauhetta




1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 24cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat
2. Sulata voi kattilassa ja sulata sen joukkoon palaiteltu suklaa. Lisää joukkoon sokerit ja anna sulaa. Jäähdytä hieman ennen seuraavaa vaihetta.
3. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi
4. Paista 175 asteessa n. 15min. Anna jäähtyä. Keitä viinasta alkoholipois ja sekoita se appelsiini mehuun. Kostuta hieman lämminkakku reippaalla kädellä
6. Sulata täytteen suklaa vesihauteessa. Vatkaa kermavaahdoksi, lisää tuorejuusto. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
7. Keitä viinasta alkoholi pois.
8. Kaada kokoajan sekoittaen sulanut suklaa kerman joukkoon. Lisää keitetty viina. Kuumenna appelsiinimehu ja sekoita sen joukkoon pehmenneet puristetut liivatteet. Kaada neste täytteeseen kokoajan sekoittaen.
9. Lisää vaniljasokeri ja maun mukaan sokeria.
10. Lisää oman maunmukaan raakaa viinaa. Minusta alkoholi saa pikkuisen maistua kakussa.
11. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli
12. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja peitä se ohuella kerroksella appelsiinimarmelaadia
13. Sulata päällisen suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi, kaakaojauhe, tomusokeri vaahdoksi. Lisää kokoajan vatkaten joukkoon sulanut suklaa. Ohenna päällistä maudolla, että saat siittä helposti levittyvää.
14. Levitä lastalla tai nuolijalla täyte kakun päälle. Sihtaa päälle tomusokeria



Päivityssalaatti

Kiirettä piisaa ja minulla on monia erilaisia ohjeita joita en vain ole saanut aikaiseksi päivittää... Nyt ryhdistäydyn ja lisään uuden salaattisuosikkini.

Pohjana on erilaisia salaatteja sitten kylmältä puolelta kirsikkatomaattia ja punasipulia. Lämpöisenä taas pekonia, paistettua vuohenjuustoa, paahdettua ruusukaalia, paistettuja vihreitä papuja, paahdettuja siemeniä ja hieman balsamicokastiketta. Että on ihanaa.. Toimii myös ilman pekonia, mutt tulee laitettua sitä myös kun mies haluaa itselleen kuitenkin..




sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kauneussalonki Soman 1-vuotis syntymäpäiväkakku

Ensimmäinen kerroskakkuni tuli tehtyä Kauneussalonki Soman 1-vuotis syntymäpäiville. Mauksi oli toivottu valkosuklaa-mustikka. Kakun sisällä on tukikepit ja kerroksien välissä kakkupahvit. Leikkaaminen onnistui epäilyistäni huolimatta hyvin ja kakku oli aina siisti kun yksi kerros oli leikattu pois.