keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Porkkana cupcake

Aivan ihanat porkkana cupcakesit. Ohjeen soveltelin omasta porkkanakakusta ja hyvin onnistui. Näistä tulee ihanan suuria ja korkeita. Harmi kum ei ollut isompaa tyllaa saatavana pursotukseen. Jos vain levität etkä pursota kuorrutetta vähempikin määrä riittää.




Porkkana cupcake (12kpl)


n. 300g porkkanaa (punnittu kuorineen ennen raastoa)
4dl jauhoja
3dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
0,5tl neilikkaa
1,5-2tl kanelia
2tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
1/2purkkia ananasmurskaa
100g voita
3munaa

Pirkkan amerikan muffinivuokia

200astetta, 20min

1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Purista suurin osa raasteen mehusta pois. Purista myös puolikkaasta purkista ananasmurskaa suurin osa mehusta pois. Älä kuitenkaan ihan kuivaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita joukkoon jauhot ja voi.
5. Lisää ananasmurska ja porkkanaraaste
6. Täytä vuoat melkein täyteen.
7. Paista 200 astetta, 20min

Kuorrute

400g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori
sitruunanmehua (n. 0,5dl)
50g voita
tomusokeria n. 200-300g

1. Vatkaa pehmeän voin joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, raastettu sitruunankuori. Mausta ja notkista sitruunanmehulla.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Treeniruokia

Nyt kun joutuu noudattamaan annettua ruokavaliota joutuu miettimään enemmän mitä sinne suuhunsa laittaa. En ole niitä ihmisiä jotka vaan mättävät ruoan naamatauluuna ja painaa menemään. Minusta ruoan pitää maistua hyvältä eikä olla vain se polttoaine. Olenkin kehitellyt hieman uusia sovelluksia ruokavalion puitteissa. Tässä nyt muutamia esimerkkejä

Treeninjälkeinen ateria. Mureketta, bataattimuusia (bataattia, keitinlientä, ehkä 0,5dl maitoa, suolaa, pippuria) ja porkkanaraastetta. Kastikkeeksi olen usein tehnyt turkkilaisesta jogurtista käyttäen jogurttia, minttuista yrttimaustetta, mustapippuria, hieman steviaa, suolaa, valkosipulijauhetta ja sitruunanmehua


2xlounas. Kanaa tandoori-masala mausteella, kukkaalikeittoa. Keittoon tuli 1pieni salottisipuli, 400g kukkakaalia, 3dl vettä, 2dl light kookosmaitoa, valkopippuria, suolaa, curryä, kurkumaa.


Välipalaa teetä, riisikakkua kanalla ja vihanneksilla


Sitten monen aterian mureke. 600g naudan paistijauhelihaa, sipuli, valkosipulia, 1muna + mausteet. Täytteenä sipulia, suppilovahveroa, pinaattia. Oli myyten aika hyvää.


lauantai 16. helmikuuta 2013

appelsiinismoothie

Taas yksi ihana resepti saada rahka alas hyvällä ruokahalulla. Nämä smoothiet ovat kyllä aina sellaista kokeiluja joko sitä onnistuu tai sitten ei. Tämä onnistui ja oli kertakaikkiaan ihanaa.


Eli

purkkirahkaa
1/3 osa avokadosta
1/2 ruukkua tummaa salaattia
appelsiini
sitruunanmehua tarpeen mukaan
steviaa

ja tälläistä kylmän pinaattikeiton näköstä siittä tuli



tiistai 5. helmikuuta 2013

Gluteenittomat proteiinipannarit

Tuon hörhötysblogin puolella kerroin ryhtyväni optimal performancen muscle madness valmennusryhmään ja tämän takia ruokavalio kokee muutoksen. Täällä juttu siittä asiasta KLIK

Kun aamupalaan kuuluu lihaa/munaa + raejuusto+leikke. Päälle vielä marjat/hedelmät ja hiutaleet tuntuu määrä todella paljolta jos rupeat tästä tekemään esim. munakkaan ja päälle kaurapuuro. Voin kertoa ettei mene minulta alas.

Niinpä kehittelin itselleni pannarin josta tuli aivan tajuttoman hyvää jota voisin syödä aamuisin ilman tätä valmennusta. Tälläisestä asioista minusta elämäntaparemontissa on kyse: omaksut asioita joita voit kunnioittaa ja vaalia myöhemminkin.

Jaan tämän helpon ja maittavan pannarin nyt muillekkin. Saa normaali sunnuntaipannarit yms. terveellisemmät piirteet. Olen itse käyttänyt nyt mustikkaa pääsääntöisesti. Toisella kertaa laitoin puolikkan n.40g banaania, mutta muutkin marjat/hedelmät käy ja hedelmää ei ole pakko edes käyttää. Mikä parasta tämä pannari täyttää aamupalastani kaikki muut osiot paitsi tuon leikkeleen jonka voi kiskasta suoraa paketista..

Annosta voi myös hyvin muutella myös sen proteiinipitoisuutta ja rasvan määrää pelaamalla kananmunilla ja niiden valkuaisten kanssa.

Proteiinipannari

2 kananmunaa tai pelkät valkuaiset
0,75-1dl aitokaurahiutaletta
200g marjoja
TAI
100g marjoja + puolikashedelmä
TAI
pelkkä hedelmä
maun mukaan vanilla stevia tai stevia+ aito vanilja

(paistamiseen äärettömän pieni nokare voita jos on huono paistinpannu)

päälle raejuustoa

1. Lisää kaikki aineet blenderiin/survo sauvasekottimella tasaiseksi massaksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää tarvittaessa voi. Paista kypsäksi molemmilta puolilta
2. Nauti raejuustonkanssa ja hyvää on :)