tiistai 19. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakkaa... taas

Taaas raparperipiirakkaa erilaisella ohjeella. Tämän ohjeen piirakka on niin mehevää, ettei se oikeastaan tarvitse mitään lisukkeita. Oikein hyvä jo nopea piirakka!


Raparperipiirakka (uunipellillinen)

Murutaikina:

8dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
275g sulatettua voita

Pohja:

2/3 murutaikinasta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:

800g raparperia
500g maitorahkaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl kermaa

Päälle:

1/3 murutaikinaa

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet sekaisin ja sekoita taikinan joukkoon sulatettu voi. Vaivaa sekaisin.
2. Ota taikinasta 2/3 osaa ja sekoita siihen piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Kuori ja pilko paparperit, levitä pohjan päälle kauttaaltaan.
4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti raparpereiden päälle.
5. Murustele loppu muruseos piirakan päälle
6. Paista 175 asteisessa uunissa 45min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti