sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Amerikkalaiset pannukakut

Eli sunnuntaiaamiainen.

Aika perinteinen aamupala meillä sunnuntaisin, eli Pekalle pekonia, minulle puuroa ja yhteiseksi amerikkalaisia pannukakkuja, hillolla, kermavaahdolla ja vaahterasiirapilla. Teetä, kaakaota ja tuoremehua. Jaan nyt tuon pannari reseptin jonka tekemistä inhoan. Vihaan pimää, vihaan sen hajua koska se kuvottaa minua, silti joudun luttaan sen kanssa joka päivä koska koira syö sitä ruoan kanssa ja Pekka on opetellut parin viime kuukauden aikana juomaan sitä, hyi.. Ja tämän ohjeen pohja on piimästä..






Amerikkalaiset pannarit (reilusti kahdelle)

3,5 dl Piimää
1 muna
25 g sulatettua voita
2,5-3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa + 1/4 dl kuumaa vettä tai 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Valmistus:

Sekoita piimän (itse käytän valion ab:tä koska se on sopivan paksua) joukkoon muna ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja ripottele taikinaan samalla vatkaten.

Liuota hunaja kuumaan vesitilkkaan (ei tätä jos käytät sokeria tai jos käytät juoksevaa hunajaa) ja kaada se taikinaan yhdessä suolan ja van.sokerin kanssa samalla vatkaten.

Vatkaa sulatettu voi taikinaan ja anna takinan levähtää 10min.

Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita. Kaada pannulle noin 1dl taikinaa ja käännä kun pannukakku alkaa hyytyä reunoilta ja pinta kuplia. Alenna pannun lämpötilaa ja lisää voita tarpeen mukaan. Pannukakut on parhaita jos ne ovat halkaisijaltaan noin 15cm koska niistä kuuluu tulla paksumpia kuin lätyistä. Ajatelkaa muumimamman pannareita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti