tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lasagne


Tänään tein ruoaksi Pekan lempparia, eli lasagnea (ohje myöhemmin, myös kasvisversiona). Minun tekemä lasagne on Pekan mielestä parasta (hih), mutta se ei ole mikään kevyt versio tai sellainen, että siittä saa kauniita annoskuvia. Teen lasagnen reilulla juustokastikkeesta ja pidän kun siittä jää hieman löysää. Voisin tässä tehdä kasviskiusaustakin joku päivä koska se on niin hyvää nam...



Ruokajuomana toimi minulla jälleen yksi lemppari siidereistäni Magnersin päärynä, Pekalla oli Tuborgin olut, joka on valmiiksi limellä maustettu. Se on kivan pirtsakkaa ja raikasta olueksi, vaikka en oluesta niin pidä. Mekkona toimii hennesin todella vanha neulemekko joka päällä näköjään näytän kuin olisin raskaana... Sitä ei oikein muuten tule enään pidettyä kuin kotosalla koska se on niin mukava legginssien ja pitkien villasukkien kanssa. Mutta asiaan lasagnen ohje:

Sandran lasagne

Monet mitat ovat noin arvioita koska itse en koskaan mittaa mitään ruokaa tehdessäni. Pidän myös tulisesta joten siksi näin paljon mausteita. Muunnos myös kasvisversioon.

Tarvitset:

Lasagnelevyjä
voita
juustoraastetta

Jauhelihakastike:

400g jauhelihaa
390g tomaattimurska tetra
4 isoa valkosipulin kynttä
n. 3-4rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1-2 kuivattua chiliä
tuoretta basilikaa tai kuivattua
mustapippuria
valkopippuria
sokeria
suolaa
paprikajauhetta
cayanea
muita yrttejä esim. minttu, oregano

TAI

Kasvisversio

korvaa jauheliha:
n. 6 porkkanalla
n. 200g juuriselleriä
(kesäkurpitsaa jos pitää)
muuten sama ohje

Juustokastike

2-3rkl voita tai öljyä
n. 1dl vehnäjauhoja
 8-10dl maitoa
n. 100g juustoraastetta
pari rkl koskenlaskijaa
n. 2rkl parmesaania 
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
(muskottipähkinää)

Valmistus

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Valmista kastikkeet
4. Voitele uunivuoka (itse käytän pyöreää jonka halkaisija on 23cm)
5. Lado levyt ja kastikkeet vuokaan aloittamalla ensin jauhelihakastike/kasviskastike, sitten juustokastike, jonka jälkeen pastalevyt. Jatka samanlailla, lopeta kastikkeisiin jonka päälle voit ripotella hieman juustoraastetta.
6. Paista uunissa n. 45-60min, otettuasi lasagnen uunista anna sen vetäytyä 5min ennen tarjoilua.

Jauhelihakastike/Kasviskastike

1. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää siihen oliiviöljy ja kuumenna se. Lisää kuumaan öljyyn pieneksi silputut valkosipuli ja sipuli, chili, rouhittua musta- ja valkopippuria ja n. 4 lehtä basilikaa. Pyörittele hetki öljyssä, mutta älä ruskista. Öljyn on vain tarkoitus maustua

2. Lisää jauheliha tai suikaloidut/raastetut kasvikset pannulle. Ruskista jauheliha tai anna kasvisten pehmetä hetki.

3. Lisää tomaattimurska ja paprikajauhe, cayane ja muut yrtit, laitan itse myös lisää basilikaa. Voit myös lisätä muita mausteita lisää. Lisää myös hieman sokeria ja suolaa. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä

Juustokastike

1. Kuumenna rasva kasarissa ja lisää siihen jauhot. 

2. Lisää seokseen maito 2-3 osassa kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5min kokoajan sekoittaen.

3. Mausta suolalla ja pippureilla, lisää myös muskottipähkinä (vain hyppysellinen). Sekoita joukkoon juustoraasteet ja katso, että se sulavat kastikkeeseen.

!NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti