torstai 31. maaliskuuta 2011

Spagetti ja jauhelihakastike


Tein tänään myös jauhelihakastiketta ja spagettia. Tämän bloginhan tarkoitus ei ole antaa gourmet ruokaohjeita koska en sellaisia tee. Teen perusruokia omilla sovelluksilla ja haluan jakaa niitä ohjeita koska olen huomannut, että ihmiset eivät osaa tehdä edes tavallista perusruokaa. Eli tässä minun versioni jauhelihakastikkeesta. Ruoan lisukkeena oli vihreäsalaatti. Kastikkeessa kasvisruokailija voi korvata jauhelihan vaikka soijalla, porkkanalla yms.



Jauhelihakastike ja spagetti

Tarvitset

Spagettia, itse pidän täysjyvästä
Vettä
Öljyä
Suolaa

Jauhelihakastike

400g jauhelihaa
4 isoa valkosipulinkynttä
1-1,5dl ruokakermaa
200-300g kidneypapuja
185g herkkusieniä
kirsikkatomaatteja
500g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
oliiviöljyä
kuivattua chiliä
jauhettu cayane
rouhittu mustapippuri
rouhittu valkopippuri
suolaa
lihaliemikuutio
sokeria
tuoretta tai kuivattua basilikaa
oregano
minttu
Välimeren yrttisekoituspussi on oikein hyvä!
muita yrttejä maun mukaan
(sitruunamehua)

Valmistus:

1. Pilko valkosipulit

2. Laita vesi kattilaan spagettia varten

3. Ruskista jauheliha

4. Laita spagetin vesi kiuhumaan ja lisää kiehuvaan veteen hieman öljyä ja suolaa ja lopuksi spagetit

5. Valmista kastike loppuun, tarkista välillä koska spagetti on sopivan kypsää

6. Tarjoile ja nauti

Jauhelihakastike

1. Kuumenna pannu ja lisää siihen reilusti oliiviöljyä. Lisää kuumennettuu öljyyn pieneksi silputut valkosipulit, mustapippuria, valkopippuria, kuivattu ja murennettu chili (itse laitoin kaksi palkoa). Pyörittele hetki öljyssä, älä ruskista!

2. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää ruskistettuun lihaan lihaliemikuutio

3. Lisää ruskistetun lihan joukkoon tomaattimurska, pavut ja sienet. Lisää yrtit, suola hippu ja sokeria noin 1tl, voit myös lisätä sitruunanmehua 1tl. Voit lisätä kastikkeeseen cayanepippurin ja lisää mausteita oman maun mukaan.

4. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ja lisää siihen halkaistut kirsikkatomaatit.

5. Lisää kastikkeeseen kerma kun pasta on melkein kypsää. Kuumenna uudelleen ja kastike on valmista.

!NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti