sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Sunnuntaipäivällinen

Tänään työpäivän jälkeen jaksoin valmistaa kunnon aterian. Eli tarjolla oli minulle aurajuustolla ja Pekalle valkosipulijuustolla täytettyä pekonikanaa, chilissä ja hunajassa paistettuja vihanneksia ja uuniperunaa chilituorejuustolla. Juomaksi tein makuvettä johon laitoin limeä, sitruunaa ja vadelmia. Ja kuinka ihanasti kävikään kun naapurimme Maiju toi meille jälkkärit kuin tilauksesta, arnoldsin pääsiäisdonitsit! Totesimme kyllä, että tulimme ruoasta niin täyteen, että ne ovat hyviä iltateen kanssa. Tässä siis ohje tälläiselle sunnuntaipäivälliselle!







Täytettyä pekonikanaa, chilissä ja hunajassa paistettuja vihanneksia ja uuniperunaa chilituorejuusto täytteellä.


Tarvitset

Rosamunda perunaa
Foliota
Leivinpaperia

Chilituorejuusto täyte

100g Maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
2 tl sitruunan mehua
1 tl sokeria
1/2 tl Dijon sinappia
1/4 tl cayanepippuria
rouhittua mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta

Täytetty Pekonikana

Tarvitset

2 Maustamatonta rintaleikettä
2 siivua pekonia per. leike
Aurajuustoa/valkosipulijuustoa/pippurijuustoa, oman maun mukaan
Hammastikkuja

Kanan Marinadi

2 rkl soijakastiketta (vaaleaa soijakastiketta)
1 tl öljyä (oliiviöljyä)
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
rouhittua/jauhettua mustapippuria
jauhettua cayanepippuria

Paistetut vihannekset

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
reilua 2 tl hunajaa
1/2tl välimeren yrttisekoitus tai muita yrttejä
kirsikkatomaatteja
munakoisia
kesäkurpitsaa
sokeriherneitä
punaista ja keltaista paprikaa

Valmistus

1. Valmista kanojen marinadi (sekoita marinadin kaikki aineet kulhossa keskenään) ja pyörittele siinnä kanat. Laita jääkaappiin maustumaan.
2. Valmista chilituorejuusto täyte ja laita se jääkaappiin maustumaan.
3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
4. Pese perunat ja tee perunaan keskelle ristiviilto. Aseta peruna foliopalan keskelle, viilto ylöspäin. Kääri folio perunan ympärille. Kun uuni on kuumennut aseta perunat uuniritilän päälle.
5. Kun perunat ovat olleet 20 minuuttia uunissa aloita kanojen valmistus.
6. Tee veisellä viilto kanaan niin, että saat taskun kanan keskelle. Varo halkaistemasta kanaa.
7. Täytä tasku valitsemallasi juustolla.
8. Kääri pekonin suikaleet kanan ympärille napakasti ja pekoni palojen päihin työnnä kanan läpi hammastikku jottei pekonikääre aukea paistamisen aikana.
9. Nosta uuninlämpötilaa 225 asteeseen.
10. Laita uunipellille leivinpaperi ja nosta kanat pellille, nosta myös uunista perunat sammalle pellille. Laita pelti uuniin. Perunoita ja kanoja kypsennetään 30min.
11. Valmista vihannekset.
12. Ota kana ja perunat uunista. Avaa perunan folio ja laita tarjolle chilituorejuusto.
13. Tarjoile ruoka ja nauti.

Chilituorejuusto

1. Sekoita kaikki aineet keskenänsä ja laita jääkaappiin maustumaan.

Chilissä ja hunajassa paistetut vihanneksia


1. Pese ja pilko kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat kuutioiksi. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi.
2. Kuumenna wokkipannu (tai muu paistinpannu) kuumaksi, lisää siihen öljy, valkosipuli silppu, yrtit ja chili, kääntele öljyssä hetki. Lisää öljyyn hunaja, sekoita hetki. Lisää kaikki kasvikset paitsi tomaatit.
3. Kääntele kasviksia nopeasti kuumalla pannulla, että kaikki saavat öljyä. Kääntele hetki ja lisää tomaatit.
4. Kääntele vihanneksia noin 5min, kunnes ne ovat vähän pehmenneet, mutta paprikat ovat vielä rapeita. Paiston jälkeen sammuta liesi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti