lauantai 16. huhtikuuta 2011

Pitaleipä



Pitaleipä 6-8 kpl

3 dl vettä
20 gr tuorehiivaa
3 rkl öljyä
1-2 tl sokeria
1 tl suolaa

Valmistus:

1. 7-8 dl vehnä- tai hiivaleipä jauhoja. Itse käytin puolet molempia

2. Sekoita lämpöiseen veteen hiiva, öljy, suola ja sokeri.

3. Alusta joukkoon jauhot. Taikina on hyvää kun saat sen käsistä irti. Kohota taikina

4. Laita uuni lämpiämään asteeseen 225.

5. Leivo kohotetusta taikinasta pyöreitä hyvin ohuita leipiä kaulinta apuna käyttäen. Halkaisijaltaan leivät voivat olla 10-15cm. Tässä vaiheessa on hyvä jauhottaa pöytä ja käyttää jauhoja apuna leivonnassa.

6. Paista leivät uunissa noin 5min, että leivät ovat saaneet hieman väriä. Leipä kohoaa uunissa taskullisiksi leiviksi. Jäähdytä leivät ja tee leipiin viilto, että ne saa täytettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti