sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Porkkanakakku

Rakastan itse tekemääni porkkanakakkua. Olen syönyt porkkanakkua monissa paikoissa ja tullut yksiselitteisesti siihen tulokseen, että omani on yksi parhaista. Vaakuutuin tähän mielipiteeseeni kun erehdyin kerran maistamaan sokoksen kahviossa heidän kakkuaan.

Tekemäni kakut ja ruoat eivät useinkaan ole kovin kauniita, koska panostan mielelläni enemmän makuun kuin ulkonäköön. Enkä ole mikään taitava koristelija/asettelija joten tyydyn vain tekemään hyviä makuja ruokiin/leivoksiin.

Tämä porkkanakkku on täyttävää koska sen taikinaan tulee monenmoisia aineita. Eikä kakku ole myöskään kovin makea koska siihen tulee voimakkaita mausteita ja kuorrutteeseen reilusti sitruunaa. Taikina monen mielestä näyttää kauniisti sanottuna koiran oksennukselta, mutta sitä ei kannata pelästyä. Eli tässä oma lempileivonnaiseni ja yksi parhaista resepteistä joita omistan.







Porkkanakakku

Tarvitset:

Korpujauhoja
Nokare voita

Taikina:
2,5 dl (115 g) pähkinärouhetta
350 g porkkanoita punnittuna ennen kuorimista
1 tölkki ananasmurskaa
4,8-5 dl (280 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 - 2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
4 munaa
3,6 dl (300 g) sokeria
240 ml auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 tl vaniljasokeria


Täyte ja kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
400 g Philadelphia Extra Light –tuorejuustoa
300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tuoreen sitruunan kuori raastettuna ja koosta riippuen puolet mehusta

Valmistus:

1. Valmista taikina ja laita uuniin.

2. Valmista kuorrute.

3. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä.

4. Kun kakku onjähtynyt levitä väleihin 0,5 cm kerros kuorrutetta ja kokoa kakku.

5. Kuorruta kakku ja koristele mieleiselläsi tavalla. Itse laitoin reunoihin hasselpähkinärouhetta.

6. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kun se on saanut kunnolla maustua kylmässä. Toki voit tarjoilla kakkua samana päivänä, mutta anna sen seisoa kylmässä vähintään 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

Taikina:


1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka joka on halkaisijaltaan 23cm.Tässä paras on irtopohjavuoka.
2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, valuta ananasmurskasta mehu pois.
3. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
4. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kaneli, vaniliasokeri ja neilikka valmiiksi keskenänsä.
5. Vatkaa hetki munia vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri. Vatkaa kunnes munavaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
6. Kaada öljy ohuena norona taikinaan samalla vatkaten
7. Lisää jauhoseos, mutta vatkaa varovasti ne taikinan joukkoon ettei munavaahtolaske.
8. Sekoita lastalla varovasti takinaan porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe.
9. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 1 tunti. Eli kunnes keskelle tuikattu hammastikku tulee kakusta puhtaana ulos.
10. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat kakun vuoasta,
11. Kun olet kumonnut kakun pois vuoasta anna sen jähtyä. Kun se on tarpeeksi jäähtynyt voit leikata sen 3 tai 2 osaan täytettä varten.

Kuorrute:

1. Pese ja raasta sitruunankuori, purista puolikkaata sitruunasta mehu
2. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon tomusokeri vaiheittain samalla vatkaten. Lisää vielä vaniliasokeri, hienoksi raastettu sitruunankuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Vatkaa tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti