perjantai 29. huhtikuuta 2011

Basmatiriisin keitto-ohje


Basmatiriisin valmistus annos 2-3 hengelle

Riisi on ollut usein hankalaa valmistaa kotona ja siittä ei tule koskaan niin hyvää kuin ravintolassa. Olen oppinu hyvän tavan saada basmatiriisistä hyvää kunhan riisikin on laadukasta. Tärkeintä on riisin huuhteleminen ja hierominen sormenpäitä ja kämmeniä vasten. Myös paksupohjainen kattila on oleellinen.

Tarvitset:

5 dl vettä
n. 3 dl basmatiriisiä
suolaa
(nokare voita)

Valmistus:

1. Huuhtele riisi ensin kylmällä vedellä ja sitten lämpöisellä siivilän läpi. Hiero riisiä kädessäsi ja peukaloilla ja sekoittele sitä siivilässä. Huutele runsaalla vedellä ja riittävän kauan voimakkaasti ja huolellisesti riisiä painellen.

2. Lisää riisi veden kanssa paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja pieni nokare voita (1/2tl)

3. Kun vesi kiehuu alenna hellä keskilämmölle ja sulje kattila tiivisti kannella. Keitä noin 10-15min, kunnes vesi on haihtunut kattilasta, mutta riisi ei paistu pohjaan kiinni.

4. Anna riisin seistä kattilassa ainakin 5 min ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Huu äiti tekee kuin ravintoloissa. En koskaa samanlaista kuin äidin riisiä . T:hukassa oleva 13 v tyttö

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että tulee onnistunutta riisiä tällä ohjeella🍚🥳

    VastaaPoista