maanantai 25. huhtikuuta 2011

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Viime lauantaina tein Pekan synttäreille nopeat piiraat kun kotiuduimme juuri Äitini luota. Pohja on peruja siskoltani, samoin kanapiirakan täyteet. Ohjeiden ainemääriä kannattaa sovittaa omaan piirakkavuokaan nähden. Piirakoiden päälle olen laittanut parmesaaniraastetta ja tuoretta basilikaa.



Perus suolaisen piirakan ohje (isolle uunipellille, tai kaksi pyöreää piirakkavuokaa)

Tarvitset:

250g pehmeää voita
250g maitorahkaa
250g vehnäjauhoja

Valmistus:

Sekoita pehmeä huoneenlämpöinen voi, rahka ja jauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.







Tomaatti-vuohenjuustotäyte

Tarvitset:

1 annos piirakkapohjaa

5 Tomaattia
n 200g Vuohenjuustoa ohuina viipaleina
1/2 Sipuli
Mustapippuria
Valkopippuria
Yrttejä
Paprikajauhetta
1 Kananmuna
1 Purkki Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli ja yrtit 
(1/2 dl Ananaksen mehua)

Valmistus:

1. Viipaloi vuohenjuusto ja tomaatit. Silppua tai viipaloi sipuli. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2. Levitä pohjan päälle vuorotellen tomaatti ja vuohenjuustoviipaleet.
3. Levitä sipuli renkaita tai silppua piirakan päälle.
4. Sekoita Creme Bonjourin joukkoon muna ja ananasmehua joka ei ole välttämätön.
5. Paista uunissa 1/2 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti