keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tomaattikeitto

Taas ruokaa... Tein meille eilen tomaattikeittoa koska rakastan tomaattia ruoan laitossa hirveästi. Tomaattikeitto on myös ihanan piristävä sateisiin päiviin. Keittoon voi laittaa lisäksi mm aurajuustomurua, parmesaania, vuohenjuustoa mistä vain pitää. Tein nyt hyvin taallisen ja pelkistetyn keiton jonka seurana oli bruschettaa pelkällä valkosipulilla, suolalla ja öljyllä. Rakastuin tähän perinteiseen ja pelkistettyyn versioon kun olin nuorempana Italiassa. Pääsin syömään tavallisen italialaisen perheen pöytään jossa valmistettiin bruschettaa avotulessa ja pyöriteltiin öljy, sipuli ja suolaseoksessa. Olen muutenkin saanut ruoanlaittooni paljon vaikutuksia italiasta ainakin runsaan öljyn, valkosipulin ja basilikan osalta..

Lisää ruoka-aiheisia tekstejä tulee varmasti kun teen pääsiäis menun perheelleni. Luvassa naudan paahtopaistia, aurojuusto-kermaperunat, pesto-vuohenjuustosalaatti, punaviinikastike, höyrytettyjä kasviksia, pääsiäislimppua, pasha ja porkkanakakku. Lauantaina juhlimme Pekan syntymäpäiviä ja siellä on luvassa minttumokkapalat, kana-pekonipiiras ja vuohenjuusto-tomaattipiiras. Vaatekuvia varmasti tulee myös kaikilta näiltä kekkereiltä ja myös näyttiä uudesta laukustakin!






Tomaattikeitto 

Tarvitset

6 kypsää tomaattia
140g tomaattipyrettä
n. 3 dl vettä
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
chiliä
paprikajauhetta
sokeria
suolaa
basilika
muita yrttejä
oliiviöljyä
(1dl ruokakermaa)

Valmistus

1. Tee ristiviilto tomaatteihin ja laita ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi, jonka jälkeen siirrä ne jääkylmään veteen. Kuori tomaatit. Poista tomaateista sisus ja kuutioine pieneksi. Jos haluat keitosta sileää voit jättää sisukset käyttämättä tai siivilöidä keiton ennen tarjoilua.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.

3. Kuumenna kattila missä keiton valmistat, lisää sinne oliiviöljyä. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä.

4. Lisää tomaattikuutiot ja anna hautua miedolla lämmöllä 15min.

5. Lisää kattilaan tomaattipyre, vesi ja mausteet. Hauduta vielä 15min.

6. Soseuta keitto sauvasekoittimella jos haluat siittä sileää. Voit tarvittaessa vielä siivilöidä sen. 

7. Kuumenna keittoa ja lisää siihen mahdollinen ruokakerma jos haluat pehmentää makua. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Tarjoile keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti