sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pasha


Pasha on todella ihana jälkiruoka ja sitä voisi tehdä useamminkin kuin vain pääsiäisenä. Pashan valmistukseen ei tarvita kovin paljon aineita ja siittä voi tehdä aina mieleisensä version lisukkeita muuttelemalla.

Kaupoissahan on olemassa myös virallisia pashamuotteja, mutta meillä on käytetty sitä mikä sattuu käteen osumaan. Tänä vuonna käytössä oli pyöreä muovisiivilä. Mutta muottina voi olla myös vaikka saviruukku jossa on reikä pohjassa. Muotin tulee olla sellainen, että siittä pääsee valumaan nesteet pois. Pashaan valmistukseen tarvitaan myös kostutettu sideharsoliinaa.

Pashasta on monia versioita mitä sen sisälle voi laittaa. Itse laitan rouhittua hasselpähkinää, kuivattuja hedelmiä ja rusinoita. Toki sinne sopisi myös suklaalastut. Tämä on siis omaversioni pashasta ja versioitahan on moneen makuun. Alkuperäiseen kuuluu oikea voi, kerma ja sokeri ja niitä myös minä laitan.




Pasha

Tarvitset:

500 g maitorahkaa
100g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniliasokeria
1 tl sitruunanmehua
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl rusinoita
0,75 dl pieniä kuivattujen hedelmien paloja mm. ananasta ja papaijaa

Valmistus:

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää joukkoon muna, sitruunanmehu ja vaniliasokeri vatkaa edelleen.
2. Lisää seokseen kerma ja maitorahka. Vatkaa tasaiseksi.
3. Kaada seos kattilaan. Kuumen seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyryämään. Älä keitä!
4. Ota kattila levyltä ja jäähdytä seos kylmäksi. Voit upota kattilan kylmään veteen jotta seos jäähtyy nopeammin. 
5. Lisää muut aineet seokseen kevyesti sekoittaen
6. Vuoraa siivilä kylmällä kostealla sideharsolla ja kaada pashaseos siihen. Taittele liinan reunat muotin päälle. Nosta muotti kulhoon ja aseta pasha jääkaappiin valumaan. Kumoa lautaselle seuraavana päivänä. Koristele suklaalla, hedelmillä, rusinoilla tai pähkinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti