tiistai 19. huhtikuuta 2011

Pinaatti-perunamuusia ja kalaa

Ostimme kalamarkkinoilta loimutettua lohta viikonloppuna, mutta emme kerinneet syömään sitä koska ruokamme oli pitaleipä voittoisia. Eilen sitten tein kalan kaveriksi pinaatti-perunamuussia, paistettua raastetta ja vihreitä papuja. Teemme aika harvoin muussia ja välillä innostun sen maustamaan pinaatilla. Pekka inhosii joskus muinoin perunamuussia, kunnes sain sen syömään omatekemääni. Minusta muusin kuuluu olla sileää, hyvin suolalla maustettua ja siihen kuuluu laittaa voita/margariinia. Maitoa tulee käyttää reilusti ettei se ole sellasta sementtiä. Perunoiden laadullakin on yksi suuri merkitys muusin maussa. Välillä saatan laittaa muusiin kananmunaa, varsinkin jos teen seuraavana päivänä jääneestä muusista uunimuusia. Halusin tehdä chilissä paistettua raastetta, koska pelkkä kaali-porkkanaraaste voi tuntua kuivalta. Jätin kaalit aika rapeiksi, joten selvisin pienellä paistamisella.

Olen taas perin innostunut ompelusta. Minulla on sellaisia kausia, että teen paljon itse ja välillä ei huvita yhtään. Nyt on se nousukausi taas menossa. En ole kovin taitava ompelija ja menen usein metsään joissain töissä. Enkä ymmärrä kankaiden, lankojen materiaaleista mitään. Enkä juurikaan kaavoista. Saan idean tuulesta ja alan toteuttamana sitä ilman suurempaa mietintää.. Jolloin sitten niitä virheitä sattuu. Koitan tänään saada pitsimekon valmiiksi, että saan siittä kuvan tännekkin.





Pinaatti-perunamuusi

Tarvitset

Yleis- tai jauhoperunaa
Voita
Maitoa
Suolaa
Pakastapinaattia

Valmistus

1. Laita pakastepinaattipussi lämpöiseen vesihauteeseen sulamaan.

2. Keitä kuoritut perunat kypsäksi. Peruna on kypsää kun haarukka uppoo perunaan vaivatta.

3. Kaada perunoista vesi pois

4. Vatkaa perunoita sähkövatkaimella hienommaksi

5. Lisää hieman maitoa. Noin 6 keskikokoiseen perunaan 1dl. Jakta vatkaamista vatkaa voimakkaasti ja katso ettei ole suurempia kokkareita.

6. Lisää voita tuohon 6 perunaan noin 2 tl. Vatkaa ja lisää vielä maitoa, että saat mieleisesi koostumuksen.

7. Mausta suolalla ja voit tarvittaessasi lisätä voita jos tykkäät.

7. Lisää pinaattia muusiin noin 6 perunaa varten vajaa 1dl. Vatkaa ne muusin joukkoon, nauti.



Paistettu lisukeraaste


Tarvitset

Porkkanaa
Tuoretta chiliä
Keräkaalia
Mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistus

1. Kuori ja raasta porkkanat. Pese kaali ja leikkaa siittä pitkiä soiroja. Palastele chili
2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen öljyä
3. Lisää porkkana,kaali ja chili kuumalle pannulle. Kypsennä noin 5-8min. Mausta mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti