perjantai 8. heinäkuuta 2011

Suklaamoussea, mansikoita ja mascarponevaahtoa




Suklaamoussea, mansikoita ja mascarponevaahtoa

Viipaloituja mansikoita
Suklaamoussea
Mascarponevaahtoa
Koristeluun mintunlehtiä

Suklaamousse:

100g tummaa suklaata
½ muna
1 keltuainen
1 valkuainen
1,5 dl kermaa


Valmistus:

1. Erottele yhdestä munasta yksi keltuainen ja yksi valkuainen. Erottele yhdestä munasta myös yksi keltuainen ja valkuainen, mutta poista siitä puolet ja säästä sen toinen puoli mascarponevaahtoa varten.

2. Sulata suklaa vesihauteessa

3. Vatkaa yhden munan valkuainen vaahdoksi ja samoin kerma.

4. Lisää jäähtyneen suklaan joukkoon keltuainen ja puolikas keltuainen ja valkuainen. Sekoita voimakkaasti.

5. Lisää suklaan joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostelleen. Lisää myös kermavaahto edelleen kevyesti. Nostele moussea niin kauan, että väri on tasaisen ruskea ja valkuais- ja kermavaahdot ovat sekoittuneet täydellisesti suklaaseen.

6. Anna seistä jääkaapissa ainakin 1h, mielellään enemmän.


Mascarponevaahto

150g mascarponejuustoa
1 ½ munaa
50 g sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Valmistus:

1. Vatkaa 1 ½ valkuaista vaahdoksi suolan kanssa.

2. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa vaahdoksi

3. Lisää juusto keltuaisten joukkoon vatkaten

4. Lisää valkuaisvaahto juustoseokseen kevyesti nostellen.

5. Anna seistä jääkaapissa ainakin 1 h, mielellään enemmän



Kokoa annos laseihin. Aloita viipaloiduilla mansikoilla joiden päälle tulee ensin suklaamoussea ja sitten mascarponevaahtoa. Voit toistaa saman toisen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti