tiistai 27. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku

Isänpäivänä appiukkoni oli naisystävänsä kanssa syömässä ja tähän pääsee nyt ensimmäisenä jälkiruoka.

Jälkkäriksi kokeilin yhtä mieletöntä ideaani joka tuli jääkaapissa olevasta partaäijä jogurtista eli toisinsanoen turkkilaisesta jogurtista. Kakku näyttää päälle päin äärettömän suklaiselta, mutta se paljasti sisältään kolme eri makukerrosta. Makuina oli sisemmästä alkaen jogurtti-vadelma, valkosuklaa-appelsiini ja suklaa. Kakku on yksinkertainen tehdä, mutta vaatii rutkasti aikaa.

Pohjana oli aikaisemmin nähty browniespohja jonka kostutun maidolla. Kakun suhteet eivät olet aivan oikeita koska en juuri mittaillut niitä. Eli kannattaa käyttää maalaisjärkeä kun lähtee kokeilemaan.

Kakku on tehty vuokaan joka on halkaisijaltaan 24cm





Yllätyksien suklaakakku

Pohja


Jogurtti-vadelma

2dl turkkilaistajogurttia
200g vadelmia
2dl floran kermaa
2 liivatetta
0,25dl vadelmamehua
maun mukaan sokeria
1tl vaniljasokeria

1. Vuoraa vuoka/kippo kelmulla kauttaaltaan. Vuoan/kipon tulee olla noin. puolet halkaisijaltaan isoimpaan vuokaan verrattuna.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
3. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, vadelmat ja sokerit. Liota kuumaan mehuun puristetut liivatteet ja sekoita täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä esim. pakkasessa 2-3tuntia
5. Kun täyte on hyytynyt kaada se pohjan päälle niin, että se on täysin keskellä

Valkosuklaa-appelsiini

n. 3dl floran kermaa
100g tuorejuustoa
200-240g valkosuklaata
4liivatetta
0,75dl appelsiinimehua

1. Sijoita reuna vuoka pohjan päälle niin, että se on puolivälissä jogurttikerroksen ja pohjan väliin jäävällä alueella.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatteet
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa. Kuumenna mehu ja liota liivatteet. Sekoita tasaiseksi
4. Kaada täyte reunavuoan sisään. Anna kakun hyytyä 3-4 tuntia.

Suklaatäyte

5dl floran kermaa
200g tuorejuustoa
n. 300g suklaata
4 liivatetta
0,75dl maitoa

1. Poista reunavuoka valkosuklaa täyteen ympäriltä ja sijoita se nyt tiukasti pohjan ympärille.
2. Valmista täyte samoin kuin valkosuklaa täyte.
3. Kaada täyte reunavuoan sisään. Anna hyytyä mielellään yön yli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti