perjantai 7. joulukuuta 2012

Timjami-hunajakastike lihalle ja kasviksille

Isänpäivä ruokia osa 2..



Eli aikaisempi kakku oli isänpäivän jälkkäri ja nyt sitten pääruokaa

Pääruokana oli naudan ulkofilettä pinnat kiinni uuniin meiningillä. Höyrytettyjä vihreitä papuja. Kypsennettyä salottisipulia ja porkkanaa eli sopivat palat kuorittuna. Pannulle vettä niin, että melkein peittyy joukkoon suolaa ja voita. Kypsennetään sopivan kypsysiksi. Sitten paahdettua ruusukaalia eli ensiksi ruskistetaan oliiviöljyssä pannulla, sitten uuniin 200asteeseen paahdetaan kypsiksi. Sitten voissa ja suolassa pyöritää pannulla. Kastikkeena oli Timjami-hunajakastike jonka ohjeen tähän laitan summamääräisesti koska sitä pitää vain maistella mikä tuntuu sopivalta..



Timjami-hunajakastike

4dl Tummaa lihakastike pohjaa
2dl punaviiniä
1 salottisipuli
kokonaisia mustapippureita
suolaa
2-3rkl hunajaa
10-20 oksaa timjamia 
nokare voita

1. Suikaloi sipuli ja keittä miedolla lämmöllä sitä punaviinin ja timjamin kanssa. Lisää mukaan lihakastike, hunaja ja pippurit. Keittelin itse aika kauan miedolla lämmöllä että kastike paksuni ja sai vahvan hunajan ja timjamin maun. Lisää suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti