tiistai 1. tammikuuta 2013

Tryffelit

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni tryffeleitä. Maistuivat kuulemma hyvältä vaikka en itse kaikkia makuja päässytkään ihan valmiina maistamaan.



Pähkinätryffelit

1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata (hyvää)
n.50g nutellaa
25g voita
1dl tomusokeria
hasselpähkinä rouhetta.

1. Kuumenna kuohukerma. Lisää kuumaan kermaan pieneksi pilkottu suklaa ja anna sulaa. Lisää sitten nutella ja anna sen sekoittua joukkoon. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Sekoita. Laita jäähtymään pakkaseen tai jääkaappiin. Kun massa on kylmää ja muotoiltavaa pyöritä massasta palloja. pyöritä pallot lopuksi pähkinärouheessa.

Kahden suklaan tryffelit

1dl kuohukermaa
150g tummaasuklaata
25g voita
1dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata

1. Kuumenna kuohukerma. Lisää kuumaan kermaan pieneksi pilkottu suklaa ja anna sulaa. Lisää joukkoon voi ja sokerit. Sekoita. Laita jäähtymään pakkaseen tai jääkaappiin. Kun massa on kylmää ja muotoiltavaa pyöritä massasta palloja. Kuorruta pallon sulatetulla ja mielellään temperoidulla valkosuklaalla.

Kanili-Viski tryffelit

100g tummaa suklaata
50g voita
1/2 dl kermaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl fireball kaneliviskiä
0,5tl kanelia
kuorrutukseen kanelia ja kaakaojauhetta

1. Sulata voi ja suklaa. Lisää kerma, viski, kaakaojauhe ja kaneli. Anna jäähtyä ja laita kylmään. Muotoile massasta kylmänä palloja jotka pyörittelet kanelilla maustetussa kaakaojauheessa.

Baileys-appelsiini tryffelit

100g tummaa suklaata
50g voita
1/2dl kermaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2rkl Appelsiinitryffeli baileys likööriä
1tl appelsiinin raastettu kuori
100g maitosuklaata

1. Sulata voi ja suklaa. Lisää kerma, appelsiininkuori, kaakaojauhe, likööri. Anna jäähtyä ja laita kylmään. Muotoile massasta kylmana palloja jotka kuorrutat sulatetulla maitosuklaalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti