torstai 2. kesäkuuta 2011

Lätyt

Nelliina sai minuun valtavan lättyhimon ja oli paisteltava niitä itse iltapalaksi. Lätyt on taas yksi niistä asioista joihin minulla on selvä mielipide - niiden kuuluu olla ohuita ja mielellään pitsireunaisia. Itse teen tämmöisellä ohjeella jonka ainekset jaksoin tällä kertaa mitata, että sain ne kirjoitettua ylös. Ohjeella onnistuu myös muurinpohjapannulla. Hellalla paistelin tuolla uudella hacmannillani ja hyvin onnistui.




Lätyt

Tarvitset:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
25g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
3 rkl sokeria

voita paistamiseen

Valmistus:

1. Vatkaa maidon joukkoon kananmunat. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Lisää jauhot ripotellen kokoajan vatkaten ettei taikinana tule jauhopaakkuja.
3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja vatkaa hetken aikaa
4. Laita taikina lepäämään jääkaappin 30-60 minuutiksi.
5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen nokare voita.
6. Laita noin 1 dl taikinaa pannulle. Kaada taikina keskelle ja levitä reunoille ettei keskelle jää paksua kerrosta taikinaa. 
7. Paista molemmilta puolin kunnes lätty on saanut kauniin värin.
8. Paistaessa itse pidän pannua 5 levyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti