sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Pihviä ja vihanneksia


Keskiviikkona kun en ollut iltatöissä ajattelin satsata enemmän ruokaan. Halusin myös päästä testaamaan uutta paistinpannuani jonka ostin itselleni synttärilahjaksi.

Eli ruokana oli paistettuja kasviksia, viski-pippurikastiketta, naudanpihviä ja bataattilohkoja. Naudan pihvinä oli ulkofiletä koska sisäfilettä ei ollut koko lihatiskillä josta olin todella hämmentynyt. Ja sitten kun kysyin myyjältä mistä lihasta nuo naudanpihvit on "öö, mä tarkistan" Hienoa toimintaa Pirkkalan cittarissa..



Bataattilohkot

Tarvitset:

Bataattia
Merisuolaa
Oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
yrttejä
mustapippuria
cayanejauhetta

Valmistus:

1. Kuori ja lohko bataatti.
2. kaada kulhoon oliiviöljyä, murskattu valkosipulin kynsi, yrttejä (välimeren yrttisekoitus/meira), mustapippuria
3. Pyöritä lohkot mausteseoksessa ja aseta ne uunipellille. Laita lohkojen päälle hirnoksi murskattua merisuolaa
4. Paista 200 asteessa noin 20min.

Naudanpihvin paisto:

Valmistus:

1. Anna sisä- tai ulkofilepihvin lämmitä huoneen lämmössä ainakin 30min, mielellään hieman yli tunti.
2. Kuivaa pihvi talouspaperiin ja sivele sen päälle hieman öljyä.
3. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu. Kun pannu on kuuma laita siihen nokare voita.
4. Jos haluat sisältä punaisen pihvin paista sitä molemmilta puolilta n. 1,5 minuuttia. Puolikypsää piviä voi paistaa 2-3 minuuttia/puoli. Täysin kypsään pihviin menee 4-5 minuuttia/puoli.
5. Itse yleensä teen pihveistä medium plussan ja paistan pihviä noin 1,5/2 minuuttia/puoli ja laitan pihvin sen jälkeen 200 asteeseen uuniin ja anna olla noin 5-10min. Tämä auttaa siinnä jos muut ruokalajit eivät ole vielä valmiita.
6. Mausta pihvi paistamisen jälkeen suolalla ja pippurilla jotka sivelet pihvin pintaan.
7. Anna pihvin levähtää foliossa sama aika kun olet pitänyt uunissa.

Paistetut vihannekset

Tarvitset:

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
3 isoa herkkusientä
papuja
cajunmaustetta
yrttejä
pippuria

Valmistus:

1. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen mausteet. Mausta öljyä hetki. Lisää ensin sipuli ja kuullota hetki noin 1min ja sen jälkeen muut kasvikset. Paista noin 5min ja tarjoile

Viski-pippurikastike

Tarvitset:

1dl lihalientä (lihasta jäävää paistolientä tai valmiita lihaliemivalmisteita)
2dl kermaa
n. 5 kpl viherpippuria
1 pieni laakerinlehti
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
n. 0,5 tl paprikajauhetta
1-2 tl viskiä
suolaa

Valmistus:

1. Kuumenna lihaliemi ja lisää siihen kerma. Lisää laakerinlehti,paprikajauhe,viherpippuri,mustapippuri. Keitä kastike kokoon, että se paksunee.
2. Kun kastike on melkein vamista lisää viski ja mausta suolalla. Tarkista maku ja lisää mausteita tai jos on liian vahvan makuista lisää tilkka kermaa. Kuumenna hetki ja tarjoile.



Uusi pannuostokseni on ollut loitava. Olen tykännyt siittä kovasti vaikka oli kyllä aika syötävän hintainenkin. Kyseessä oli siis kovenpaan paistamiseen tarkoitettu hackmannin matador. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti