perjantai 20. toukokuuta 2011

Kasvis- ja liharullat

Tein lauantaiksi pientä suolaista naposteltavaa kaiken makean ohelle. Tälläiset rullat toimisivat varmasti myös kotona iltapalana jos tahtoo herkutella. Rullat on äärettömän helppoja ja nopeita toteuttaa ja täytteet voi suunnitella ihan oman mielenmukaan. Eli kyse ei ole mistään ydinfysiikasta.




Tatzikirulla

Tarvitset:

2-3 palaa rullarieskaa

Täyte

2 dl turkkilaista/bulgarialaista jogurttia
15 cm pala kurkkua
1 tl valkosipuli jauhetta
rouhittua mustapippuria ja valkopippuria
hippu suolaa ja sokeria
tuoretta/kuivattua minttua ja basilikaa/oreganoa
0.5 tl sitruunanmehua
1/2 punasipuli
oliiveja

Valmistus:

1. Kuutio tai raasta kurkku todella pieneksi. Silppua sipuli ja pilko oliivit kolmeen osaan.
2. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään
3. Levitä täytettä kauttaltaan rieskalevyn päälle. Ja tee rieskasta tiivis rulla. Leikkaa rullasta sopivan kokoisia annospaloja. Laita jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.


Meetwurstirulla

Tarvitset:

2-3 palaa rullarieskaa

Täyte
200g yrtti-pippurituorejuustoa
2-3 rlk turkkilaista/bulgarialaista jogurttia
1 punainen paprika
1/2 punasipulia
paprikajauhetta
meetwurstia

Valmistus:

1. Pilko punasipuli ja paprika pieneksi. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sipuli, paprika ja paprikajauhe keskenään kulhossa.
2. Levitä täyte rieskalevyn päälle. Laita täytteen päälle vieri viereen meetwurtisiivuja.
3. Kääri rieskasta tiivis rulla. Leikkaa rullasta sopivan kokoisia annospaloja. Laita jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti