lauantai 28. toukokuuta 2011

Sacherkakku

On ollut hiljaista. Palaan myös ruoan merkeissä koska Pekka ei suostu ottamaan kuvia asuista, hieno mies.. Viime viikko oli kiireinen.. Olen töissä parhaimmillaan 35 tuntia putkeen niin, että kävin vaihtamassa vaatteeet ja suihkussa 2 tunnin ajan.. Ei en ole koukussa työhön en vain osaa sanoa ei.

Kutsuin äidin ja Ilkan kahvittelemaan syntymäpäivieni johdosta. Tein nopeasti hyvin perinteisen sacherkakun paksulla suklaakuorrutteella. Tässä siis ohje.




Sacherkakku

Tarvitset:

200g pilkottua tummaa suklaata
125g voita
2 dl sokeria
5 munan keltuaista
6 munan valkuaista
2,25-2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Aprikoositäyte

300g aprikoosimarmeladia
1tl sitruunanmehua

Kostutukseen

0,25 dl maitoa
0,25 dl appelsiininmehua

Suklaakuorrute

1,25 dl kuohukermaa
175g pilkottua tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl voita

Pyöreä noin 25cm:n irtoreuavuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna

uuni kuumennettuna 175 asteeseen

Valmistus:

1. Sulata pohjaan tarvittava pilkottu suklaa vesihauteessa. Sulata suklaa hitaasti. Kun suklaa on sulanut ota kulho jäähtymään.

2. Vatkaa voi vaahdoksi isossa kulhossa. Lisää mukaan puolet sokerista ja vatkaa kuohkeaksi

3. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Laita 6 valkuaista puhtaaseen isoon kulhoon. 

4. Sekoita 5 keltuaista voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti aina lisäämisen jälkeen.

5. Sekoita mukaan jäähtynyt suklaa

6. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauho. Sekoita jauhot taikinan joukkoon esim. puulastalla, älä enään vatkaa taikinaa.

7. Vatkaa munanvalkuaisia kunnes vaahdosta muodostuu teräviä huippuja. Vatkaa loput sokerista mukaan ruokalusikallinen kerrallaan.

8. Sekoita sokeri-valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen muutamissa erissä.

9. Kun taikina on tasaista kaada se kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 175- asteessa noin 1 tunti (uunista riippuen, omallani noin 50min). Tai kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa voin 10min. Kumoa kakku varovasti ritilälle ja anna jäähtyä rauhassa.

10. Kun kakku on jäähtynyt halkaise se kahtia jo kostuta kevyesti maito-mehu seoksella. Voit myös halkaista kakun kolmeen osaan ja kostuttaa hieman pohjaa ja keskimmäistä kakkupalaa. Voit kostuttaa hieman myös kakun kansipalaa

11. Valmista aprikoositäyte (valmista enemmän jos olet halkaissut kakun 3 osaan). Laita aprikoosimarmeladi pieneen kattilaan ja lisää sitruunanmehu ja 1 rkl vettä. Lämmitä hiljalleen kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja kaada sen sisältö siivilän läpi kulhoon.

12. Sivele 1/3 osa kuumasta täytteestä kakun pohjan päälle. Laita sen jälkeen ylempi kerron ja sivele toinen 1/3 osa täytettä kakun päälle. Sivele loput reunoille. Anna sitten jälleen hieman jäähtyä

13. Valmista suklaa kuorrute. Kaada kerma pieneen kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon 1 tl vaniljasokeria. Laita pilkottu suklaa kuumutta kestävään kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle.

14. Anna kuorrutteen seistä 2 minuuttia. Lisää 1tl voita joukkoon ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.

15. Aseta kakku ritilälle ja ritilän alle lautanen. Kaada kuorrute kakun päälle niin, että se peittää pinnan ja reunat. Levitä kuorrutetta tarvittaessa, että se peittää paljaat kohdat. Voit tehdä veitsellä suklaan pintaan kuvioo jos haluat

16. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa. Koristele kakku mieleiselläsi tavalla. Tarjoile viileänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti