tiistai 17. toukokuuta 2011

Mokkapalat

Tein eilen suuren virheen.. Menin käyttämään toisten ohjeita joita jo heti epäilin.

Ajattelin piruuttani kokeilla mokkapalojen ohjetta johon ei tullut niin paljon mm. leivinjauhetta, sokeria, voita, maitoa, vaniljasokeria kuin omaani taas siihen tuli reippaasti enemmän kaakaojauhetta. Munien ja jauhojen määrät oli samat. Sain pettyä taas karvaasti ja pakko oli heittää se roskiin... Hirveetä tuhlausta, mutta en voinut edes myöntää itselleni että olin tehnyt sellaisia tuotoksia. Tein sitten "oman ohjeeni" mukaan joka on alunperin mummulta ja joka löytyy varmasti kaikilta tädeiltäni. Kuorrutteen heitän aina päästäni, mutta nyt koitin mitata vähän aineita tätä ohjetta varten.

Mutta niin mikä meni vikaan tuossa kokeiluohjeessa ja taas minun mielipiteitäni minkälaisia mokkapalojen kuuluu olla.

Ensinnäkin tuollaiseen määrään taikinaa lainaamani ohjeen 2 tl leivinjauhetta on liian vähän jos haluaa jotain muutakuin pannukakkua, liika kaakaonmäärä taikinassa takaa lopputuloksen sitkeydestä todettu on..

Mokkapalojen kuuluu olla mielestäni kuohkeita, pehmeitä ja normaaliin kääretorttupohjaan nähden reilusti paksumpia. Kuorrutteen tulee maistua reilusti kahville ja ne pitää syödä kylmänä koska muuten kuorrutteen voi maistuu liikaa.. Niin ja kookosta ei saa unohtaa koristelussa. Kaiken a ja o on tässäkin pohjassa munien ja sokerin hyvä vatkaus. Munasokerivaahdon tulee olla niin kuohkeaa, että tuntuisi että taikinaan olisi sekoitettu jo hieman jauhoja. Menipä taas sepustukseksi, tälläistä se on kun alan vaahtoamaan jostain asiasta..



Pohjan ei kuuluisi näyttää tältä.....


Vaan tältä!


Mokkapalat (uunipellillinen)

Tarvitset:

Pohja:

4 munaa (mielellän huoneenlämpöisiä)
3-4 dl sokeria (itse laitan 3,5)
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
250-300g voisulaa (itse laitan 250)

Kuorrute:

5-6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
6-8 rkl vahvaa kahvia
100 g pehmeää voita
kookoshiutaleita

Valmistus:

Pohja:

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita kuivataineet keskenään eli kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho
4. Lisää puolet jauhoseoksesta munasokeri vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi
5. Lisää takinaan voisula vähitellen kokoajan vatkaten, lisää loput jauhot ja maito. Vatkaa taikina tasaiseksi.
6. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellillä. Tasoita lastalla tasaiseksi.
7. Paista pohjaa noin 15min eli kunnes keskelle upotettu hammastikku tulee puhtaana ulos.
8. Ota uunista ja anna jäähtyä

Kuorrute:

1. Valmista vahva kahvi. Itse teen aina ilman keitintä koska meillä ei juoda kahvia. Suhteeni on 1dl vettä ja 2 kahvimittaa kahvinpuruja.
2. Vatkaa pehmeän voin joukkoon vähitellen tomusokeria. Lisää myös joukkoon kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää kahvia jos haluat voimakkaamman maun. Jos haluat voit sihdata sokerin ja kaakaon siivilän läpi paakkuja välttääksesi
3. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjanpäälle nuoliaa/veistä apunakäyttäen. Ripottele pinnalla kookoshiutaleita ja anna mokkapalojen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Juurikasvuinen leipuri... Tänään koittaa suuri ihanuus kun ystävämme Roope palaa kesälomalle jenkeistä ja ihan itku tulee kun olen niin tohkeissani kun nähdään tänään pitkästä aikaa! Siirikin palaa taas kohta Espanja vuoden vaihtari reissun jälkeen niin voin alkaa viettämään normaalia elämää ystävien seurassa.. Iii!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti