lauantai 21. toukokuuta 2011

Mustikka-sitruunakuppikakut

Ihanat mustikkakuppikakut. Jos haluat kevyemmän kuorrutteen tee tuorejuusto jos taas oikein ällömakean suosittelen voikreemiä. Ohje on alunperin leivontakirjasta poimittu. Ohjeessa on käytetty sitruunavoigreemiä joka on mielestäni todella ällöttävää joten annan tuolle sitruunaiselle kuorrutteelle ei niin makean version tuorejuustosta ja toki kuorrutteena toimii myös kermavaahto!




Mustikka-sitruuna cupcake

Tarvitset:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
125g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
noin 200g tuoreita/pakastettuja mustikoita
2 rkl sitruunanmehua
yhden pestyn sitruunan kuori raastettuna

Kuorrute:

Sitruunagreemi (todella makea)

10g voita
1-2 rkl sitruunan tai appelsiininmehua
1/2 pestyn sitruunan kuori raastettuna
2-2,5 dl tomusokeria

Tuorejuustokuorrute

20g philadelphia- tuorejuustoa
20-30g huoneenlämpöistä voita
3-3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta

Valmistus:

Taikina

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljaskeri keskenään.
3. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna kerraan samalla vatkaten. Molempien munien laiton jälkeen vatkaa takinaa hetki
4. Lisää taikinaan jauhoseos, mustikat, sitruunan kuori ja mehu.
5. Jaa taikina muffinivuokiin hieman yli puolenvälin.
6. Paista leivoksia noin 20min kunnes ne tuntuvat kiinteiltä.
7. Jäähdytä kakut ja koristele.

Kuorrutteet

Sitruunagreemi

1. Vatkaa voin joukkoon pariruokalusikallista tomusokeria, sitruunan mehu ja sitruunan kuoriraaste.
2. Vatkaa joukkoon tomusokeri siivilän läpi. Vatkaa seos tasaiseksi.
3. Jos haluat kuorrutteesta ohuempaa lisää hieman vettä tai mehua.

Tuorejuustokuorrute

1. Sekoita tuorejuusto ja voi keskenään.
2. Lisää tomusokeri siivilänläpi ja vaniljasokeri.
3. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja kuoriraaste.
4. Jos seos on kovin paksua lisää siihen hieman maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti