keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Rukiista lohta tomaattikastikkeessa ja röstiperunaa


Bloggeri on sekoillut kummallisesti muutamien päivien ajan. Kennelin blogia kun päivitin niin koko päivitus oli kadonnut mystisesti noh ei annata tämän haitata


Mielessäni on pitkään muhinut idea kalasta, hapankorpusta ja tomaattikastikkeesta. Mielestäni tomaattikastike ja hapankorppu on ihana yhdistelmä esimerkiksi lämpöisissä voileivissä. Olen pähkäillyt miten ideani toteutan. Pakkasesta löytyy puolikas lohifilee jonka päätin sitten ottaa koekalaksi. Pekan ilme oli huvittunut kun kerroin mitä oli ruokana ilme vielä parani kun kuuli, että se oli omanpääni tuotoksia. Kalasta tuli todella hyvää ja Pekankin oli se pakko myöntää kaikista epäilyistä huolimatta. Hapankorppu toi mukavasti erilaista rakennetta muuten niin pehmeään kalaan. Mutta itse reseptiin:



Rukiista lohta tomaattikastikkeessa ja röstiperunaa

Rukiista lohta tomaattikastikkeessa

Tarvitset:

n. 500g Lohifile (syöjämäärästä riippuen)
merisuolaa
1 kananmuna
4-6 kpl hapankorppua
200g tomaattimurskaa
basilikaa
2-3 tl sitruunanmehua
1 kpl valkosipulinkynsi
rouhittua mustapippuria
rouhittua/jauhettua valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
muita yrttejä maun mukaan.
oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus:

1. Hiero kalan pintaan suolaa ja anna seistä 10min

2. Laita uuni 175 asteeseen

3. Murskaa hapankorput karkeaksi rouheeksi

4. Riko kananmuna lasiin ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Voitele kalan pinta kananmunalla

5. Laita hapankorppumurska laakealle lautaselle ja paina kalafilee murskaan. Laita filee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja painele vielä hapankorppumurskaa kalan pintaan.

6. Laita kala uuniin paistumaan 15minuutiksi

7. Pilko valkosipuli ja kuumenna paistinpannu. Laita pannulle pilkottu valkosipuli oliiviöljyn kanssa ja kuullota hetki. Lisää sitten tomaattimurska.

8. Lisää tomaattimurskan joukkoon sitruunanmehu, basilika, mustapippuri, valkopippuri, paprikajauhe, suola, sokeri ja muita yrttejä jos haluat.

9. Kypsennä keskilämmöllä 5min.

10. Kun kala on ollut uunissa 15min lisää tomaattikastike vuokaan kalanreunoille ja päälle.

11. Paista kalaa vielä 15min

12. Ota kala uunista ja tarjoile.

Röstiperunat

Tarvitset:

2-3 perunaa
pienipala lanttua noin 1/3 osa perunan määrästä
pieni sipuli
suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita tai öljyä

Valmistus:

1. Kuori ja raasta lanttu ja peruna

2. Pilko sipuli pieneksi

3. Huuhtele lanttu ja perunaraaste siivilänläpi ja purista raasteesta vesi pois.

4. Lisää raasteen joukkoon sipuli, suola ja pippuri

5. Kuumenna pannu ja lisää siihen öljyä tai voita

6. Muotoile raasteesta ohuita kiekkoja joista on puristettu hyvin neste pois

7. Paista kiekkoja pannulla useasti kääntäen niin, että ne saavat pintaansa väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti