sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Toscakakku


Toscakakku on aivan ihana herkku jos se on tehty hyvin. Useimmiten toscakakkua näkee piiraana, kuivapohjaisena ja mauttomana. Tämä ohje on jostain oman pääni syövereistä johon olen halunnut lisätä sitruunaa tuomaan raikkautta niin makean kuorrutteen vastapainoksi. Eilen kuin tein ongelmani oli paistaminen, kakku ei mainannut millään kypsyä. Alan epäilemään, että uunissamme on vikaa koska se on temppuillut näin jo ennenkin. Mutta itse ohjeeseen joka on kakkumainen ja mielestäni sopivan kostea jossa on reilusti päällystä!



Toscakakku

Tarvitset: 

Vuoanvoiteluun

voita
korppujauhoja

Pohja

2 kananmunaa
11/2 dl sokeria
3 1/2-4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
11/2-2 dl maitoa
150 g sulatettua voita
yhden pestyn sitruunankuori raastettuna
1 rkl sitruunanmehua

Kuorrute

120 g voita
200 g mantelilastuja
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm)
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. 
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
4. Lisää muna-sokerivaahtoon vehnäjauhot vuoretellen maidon kanssa.
5. Lisää taikinaan sulatettu voi, sitruunan mehu ja kuoriraaste.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 20-25 min. Kunnes pohja on melkei kypsää.
7. Valmista kuorrute kun pohja on uunissa. Lisää kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta. Keitä keskilämmöllä noin 10min kunnes seos sakenee ja hieman paksunee. Seos on tässä vaiheessa aika vaaleaa.
8. Kun pohja on valmis ota se uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. 
9. Kaada kuorrute pohjan päälle tasaisesti.
10. Laita kakku takaisin uuniin ja paista vielä 10min, kunnes kuorrute saa kauniin värin.
11. Irrota vuoanreunus vasta kun kakku on hieman jäähtynyt ja tarjoile kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti