tiistai 28. kesäkuuta 2011

Katkarapukeitto

Eli keittoa. Tähän keittoon ei tarvitse käyttää katkarapuja ja siihen voi lisätä vaikka tofua, kesäkurpitsaa, purja ja mitä mieleen juolahtaa. Toivotaan, että muistan ohjeen vaikka siittä on hetki kun keiton tein. Keittoon voi lisätä myös tilkan valkoviiniä enne kuin lisäät siihen tomaattimurskan.





Katkarapukeitto 

Tarvitset:

n. 150g-200g kuorittuja katkarapuja
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3-4 porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 kuivattu chili
rouhittua mustapippuria
1 kala- tai kasvisliemikuutio
paprikajauhetta
5 reilua ruokalusikallista tomaattimurskaa
curryä
kurkumaa
suolaa
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
5 dl vettä
1-2 rkl soijaa
2 rkl kalakastiketta
1 lime

Valmistus:

1. Pilkkoa sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko porkkanat. Viipaloi paprikat. Purista katkarapujen päälle 1/2 limeä
2. Lisää kattilaan tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinnä hetki sipuleita. Lisää joukkoon porkkanat ja paprikat. Kuullota hetki ja lisää kuivattu chili. Lisää myös tomaattimurska.
3. Lisää vesi ja kalaliemi/kasvisliemikuutio. Lisää loput mausteet, myös soija ja kalakastike. Lisää myös silputtu basilika ja persilja.
4. Keittele n. 15min, että porkkanat ovat sopivan pehmeitä
5. Lisää katkaravut ja loppu limen mehu. Kuumenna keitto ja anna hetki seistä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti