keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Jauhoton mutakakku

Tämä on parasta mutakakkua jota olen milloinkaan syönyt. Tämä on jo muodostunut perinteiseksi kun Siiri tulee kylään eli sitä on tehty monesti. Tämä on siis hänen suurinta herkkuaan. Ja mikä parasta sopii myös keliaakikolle jos vuoan jauhottaa jollain muulla kuin korppujauhoilla. Kakun voi tarjoilla erilaisten melbojen kanssa mm. vadelma, mansikka ja myös kiivi on erinomainen vaihtoehto! Minä laitan kakun sisälle aina valkosuklaa-sattumia, mutta ne eivät ole pakollisia.

Millainen on täydellinen mutakakku? Sisältä pehmeä, hieman raaka ja ennen kaikkea mehevä! Kakun kuori tulisi olla rapea hieman marenkimainen purastaessa. Jos reunat on voidellut riittävällä voilla niihin tulee hento karamellin maku. Mielestäni se on parhaimmillaan vadelmamelban kanssa koska muuten se on jo ällömakea, minun mielestäni ja Siirin mielestä täydellinen.




Jauhoton mutakakku

Tarvitset:

100g voita
3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl sokeria
260g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Vuoan voitelu
Korppujauhoja, käytä jotain muuta jos et voi käyttää korppujauhoja.
Voita

(100g sulatettua valkosuklaata)

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka
2. Sulata voi ja lisää sinne tummasuklaa paloiteltuna. Anna sulaa voi joukkoon. Anna jäähtyä
3. Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
4. Vatkaa suklaa-voiseos keltuaisvaahdon joukkoon. Ja nostele seoksen joukkoon valkuaisvaahto. Älä sekoita kovin voimakkaasti, ettei vaahdot lässähdä.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan. Jos käytät valkosuklaata kaada puolet taikinasta vuokaa. Valuta valkosuklaata taikinan päälle ja kaada loppu taikina vuokaan.
6. Paista 200 asteessa noin 20min. Kokeilemalla löydät oman paistoajan jolloin saat kakusta haluamaasi. Voit myös kokeilla kakkutikulla kypsyyden, mutta muista tikkuun kuuluu jäädä taikinaa tämän kakun kohdalla!

Vadelmamelba

200g pakastevadelmia
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
2rkl tomusokeria
sitruunanmehua
0,5 tl vaniljasokeria

1. Laita vadelmat ja vesi kattilaan. Anna kiehua kunnes vadelmat ovat muussaantuneet.
2. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri
3. Siivilöi vadelmat jolloin neste jää talteen ja kivet voi heittää pois.
4. Lisää nesteeseen tomusokeria ja sitruunanmehua saatuasi sopivan kirpeyden. 
5. Jos neste on liian löysää lisää maltillisesti tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti