torstai 29. syyskuuta 2011

Kiivi-passionhedelmäsorbetti

Ihanaa raikasta sorbettia vain aidoille kiivin ystäville koska maku on voimakas. Sopii täydellisesti kuuman mutakakun kanssa, nam! Ja tämä on tehty ilman jäätelökonetta ja ohje on helppo muokata muillekkin soseutuville hedelmille/marjoille



Kiivi-passionhedelmäsorbetti

2dl vettä
2,5dl sokeria
2 kypsää kiiviä
1-2 passionhedelmää
2rkl sitruunanmehua
2 kananmunan valkuaista

Valmistus:

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa ja laske lämpötilaa. Keitä noin 10min. Anna jäähtyä
2. Ota kiivistä ja passionhedelmästä sisus samaan kulhoon ja survo ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Niin, että seos on tasaista ja passiohedelmän kivet ovat murskaantuneet.
3. Siivilöi sose puhtaaseen astiaan niin että suurimmat kivet ja murut jäävät soseesta pois, vähän saa tietysti jäädä.
4. Sekoita sose sokeri-vesi seokseen. Mausta sitruunanmehulla mieluisaan kirpeysasteeseen.
5. Laita pakkaseen noin 2-3 tunniksi. Sekoita seosta pakastumisen aikana.
6. Kun seos on melkoista jämäkkää sohjoa ota se pakkasesta.
7. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
8. Kaada sohjo valkuaisvaahtoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
9. Laita pakkaseen ja anna pakastua yön yli.
10. Ota sorbetti 5-10min ennen tarjoilua lämpiämään jolloin sitä on helpompi muotoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti