lauantai 10. syyskuuta 2011

Lihapullavuoka

Kokeilin tälläisen vuoan tekoa ja hyväähän siittä tuli. Simppeli ja yllättävän täyttävä ruoka. Lihapullat voi korvata vaikka falafel pyöryköillä uskoisin, että toimii myös mainiosti.



Lihapullavuoka

Lihapullat:

400g jauhelihaa
n. 0,5 dl korppujauhoja
1,5dl vettä
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl jeeraa, paahdettuna ja jauhettuna
oreganoa
basilikaa
chilijauhetta
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
suolaa

Valmistus:

1. Kaada vesi korppujauhojen sekaan ja anna turvota hetki. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Silppuasipuli pieneksi ja paahda jeera.
3. Sekoita jauheliha, muna, sipuli ja mausteet korppujauhoihin. 
4. Muotoile uunipellille palloja ja kypsennä noin 1/2 tuntia.

Tomaattikastike:

500-600g paseerattua tomaattikastiketta
2 kypsää tomaattia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
1 sipuli silputtuna
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 iso kuivattu chili
rouhittua mustapippuria ja valkopippuria
suolaa
hieman sokeria
1 rkl sitruunanmehua
öljyä paistamiseen

Valmistus:

1. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja anna niiden pehmentyä.
2. Lisää paseerattu tomaattikastike ja muut aineet. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 1/2 tuntia

Vuokaan:

Mozzarellajuustoa
Parmesanjuustoa

Valmistus:

1. Kokoa lihapullia uuni vuoan pohjalle (voit myös puolittaa ne). Laita pullien päälle mozzarellajuustoa ja reilusti parmesania. Kaada päälle tomaattikastiketta. Toista sama uudelleen. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna kypsyä noin 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti