torstai 8. syyskuuta 2011

Pannari

Perinteinen uunipellin kokoinen pannukakku on nopsa ja helppo valmistaa ja siihen tarvittavat ainekset löytyy melkein aina kaapista. Miska tuli meille viime lauantaina aamupalalle ja valmistin pannukakkua kaiken muun syötävän oheen. Taikinaan tulee aika paljon voita ja toki määrää voi alentaa jos ei halua niin rasvaista, mutta silloin pannukakun pinta ei ole niin rapsakka. 





Pannukakku



4 dl vehnäjauhoja 
0,5-1dl sokeria


1 tl leivinjauhetta 
1-2 tl suolaa 
1-2 tl vaniljasokeria 
8 dl maitoa 
2 kananmunaa 
50 - 60 g sulatettua voita


Valmistus:

1. Sekoita maidon joukkoon kananmunat. Lisä suola ja sokeri
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja viniljasokeri keskenään ja sekoita se maidon joukkoon.
3. Lisää sulatettu voi taikinaan ja sekoita. Laita uuni kuumenemaan 200-225 asteeseen ja anna taikinan seistä sen aikaa
4. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Jos haluat voit laittaa taikinan päälle hyvin pieniä voi muruja jolloin varmistat suuret mäet pannukakkuun, mutta toimii kyllä ilmankin.
5. Paista uunissa n. 30min tai kunnes pinta on sopivasti saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti