maanantai 29. elokuuta 2011

Unelmakääretorttu vadelmilla

Vanha leipomus jo, mutta täällä uusi. Nopea ja helppovalmistaa kahvipöytään. Kääretortun sisälle voi kääreistä itselle lempi aineksia. Joko tuoreita marjoja, hedelmiä tai hilloja, kreemiä, kermavaahtoa tai rahkaa. Minusta tämä on parasta ja syön sen mielelläni aina jäisenä jolloin voin maku ei erotu niin selvästi täytteestä.




Suklaakääretorttupohja

Tarvitset:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2-2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon siivilän läpi jauhot joihin olet sekoittanut sekaan leivinjauheen, kaakaojauheen ja vaniljasokerin. Sekoita nopasti taikina tasaiseksi.
4. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 8-10min. Niin, ettei kakku tikkuun tartu taikinaa.
5. Kumoa pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi pohjasta. Jos paperi ei irtoa kostuta sitä hieman nihkeällä pyyhkeellä.
6. Anna jäähtyä hetki ja täytä ennen kuin pohja on ihan täysin kylmä. (ei repeile rullatessa). Laita pakkaseen tai jääkaappiin hetkeksi kylmettymään

Kreemi

Tarvitset

100g pehmeää voita
1 munan keltuainen
1 tl vaniljasokeria
n. 2-3 dl tomusokeria, voit korvata 1/4 osan tomusokerista maissijauholla (ei tule niin makeaa)

Valmistus:

1. Sekoita sähkövatkaimella pehmeään voihin munankeltuainen, vaniljasokeri ja tomusokeri.
2. Levitä kääretorttupohjan päälle. Voit ripotella kreemin päälle vadelmia ja sitten vasta kääriä rullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti