lauantai 27. elokuuta 2011

Mustaherukka-Valkosuklaajuustokakku


Tälläisen kakun pyöräytin kun olin äidillä kylässä. En tiedä mistä ajatus lähti liikkeelle, mutta hyvän lopputuloksen ajatuksella sai. Sokerin määrän voi jokainen läytää itselleen sopivaksi, minä tykkäsin hieman kirpeämmästä kakusta taas äiti olisi kaivannut lisää sokeria.




Mustaherukka-Valkosuklaajuustokakku

Tarvitset:

Pohja

n. 200g digestive keksejä
n. 100g voita
(valkosuklaata pieninänä paloina)

Täyte

2,5dl kuohukermaa 
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata sulatettuna
0,5-1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
8 kpl liivatelehtiä
2dl mustaherukoita
3/4 dl appelsiinimehua

Valmistus:

1. Murskaa digestivekeksit hienoksi ja kaada niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita massa tasaisesti (tässä vaiheessa voit laittaa joukkoon valkosuklaan paloja). Painele massa tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. (pohjan voit vuorata leivinpaperilla)
2. Soseuta peratut mustaherukat ja laita sokeria makusi mukaan.
3. Laita liivatteet likoakaan kylmään veteen. Laita 6kpl toiseen astiaan ja 2 toiseen.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
5. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoutuneeseen kermaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
6. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tavallinen sokeri makusi mukaan.
7. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa.
8. Purista liivatteista vesi ja laita kuuden liivatteen joukkoon 2/4 dl mehua ja loput 1/4 osa 2 liivatteen joukkoon.
9. Sekoita kuuden liivatteen mehu tuorejuustotäytteeseen ja kahden liivatteen mehu mustaherukkasoseeseen.
10. Kaada pohjan päälle ensin puolet tuorejuusto täytteestä ja sitten puolet mustaherukka soseesta täpliksi tuorejuuston päälle. Sekoita täytteitä varovasti keskenään. Mustaherukkasosetta ei tarvitse olla kaikkialla.
11. Toista sama loppujen täytteiden kanssa. 
12. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt pyöräytä veitsellä reunoja pitkin ja avaa vuoan reunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti