maanantai 22. elokuuta 2011

Falafelia


Edellis viikolla söimme kutakuinkin kasvisruokaa koko viikon. Tämä viikko meneekin sitten erilailla kun olen paastolla tai puhdistuskuurilla aivan kuinka haluaa sanoa. Mutta tässä siis edellis viikolta ohjeita

Tein ensimmäistä kertaa falafelia ja yllätyin positiivisesti ne olivat todella hyviä. Pekkakin tykkäsi kun oli ensin pohtinut mielipidettään hetken. Minulla ei siis ole hajuakaan minkälaisia falafelejen kuuluisi olla joten tutkin kaikkia ohjeita ja yhdistelin niistä mieluisia. Kertoisiko joku enemmän syönyt millainen sen rakenteen kuuluu olla? Lautaselta löytyi myös kuskusia johon lisäsin paprikaa, hernettä ja maissia. Myös tulinen kastike ja jugurttikastike joiden ohjeet löytyy täältä



Falafel

Tarvitset

1 rkl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
n.550 g kikherneitä, valutettuina (kaksi 400g purkkia)
3/4 dl korppujauhoja
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl suolaa
0,5-1 tl cayanejauhetta
1 tl mustapippuria
1 dl korianteria tai persiljaa
1rkl maapähkinälevitettä
1-2rkl sitruunanmehua

Paistamiseen

öljyä
korppujauhoja

Valmistus

1. Kuumenna öljy ja kuullota siinnä hetki sipuli silppua ja valkosipulia
2. Muussaa sauvasekoittimella tai monitoimikoneella valutetut kikherneet. Lisää joukkoon korppujauho suola, jeera, mustapippuri, cayanepippuri
3. Lisää käsin sekoittaen yrttisilppu, sipulit, maapähkinävoi ja sitruunanmheu. Sekoita seos tasaiseksi
4. Pyörittele massasta pieniä palloja ja pyöritä pallot korppujauhossa
5. Paista öljyssä kauttaaltaan ruskeiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti