sunnuntai 7. elokuuta 2011

Chili con carne


Mexico ruokia osa 3



Chili con carne n 10 henkilölle tai isommalle porukalle, mitat  ohjeessa summamääräisiä
(Kuvassa iso kattila)

Tarvitset:

n. 1kg jauhelihaa
2 rkl oliivi öljyä
2 sipulia, pilkottuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
2 tuoretta chiliä, hienonnettuna ja ilman siemeniä
1 tl suolaa
2 rkl chilijauhetta tai 1-2 kuivattua chiliä
1 tl cayanejauhetta
1 tl inkivääriä
1-2 tl hienonnettua kuminaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
2 tölkkiä tomaattia, pilkottuina ja valutettuina säilytä liemi
vettä/tomaattien valutuslientä
1-2 tölkkiä kidney papuja valutettuina
Valuvaa lihaliemi valmistetta

Valmistus:

1. Ruskista jauheliha oliivi öljyssä yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta lihaa pippurilla ja cayanejauheella
2. Lisää liha suureen kattilaan ja lisää joukkoon pavut, tomaatit ja tuore chili.
3. Lisää kattilaan kaikki mausteet, myös lihaliemi ja lisää joukkoon nestettä jolloin saat kastikkeesta sopivan paksuista
4. Keittele noin puolituntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
5. Voit suurustaa tarvittessa jos tuntuu, että kastike on liian löysää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti