sunnuntai 7. elokuuta 2011

Chipotlesalsa


Mexico ruokia osa 2. Hirvittävän kokoinen ohje, mut siittä vaan pienentelemään sopivaksi!


Chipotlesalsa n. 10 henkilölle
(kuvassa vasemassa reunassa)

Tarvitset:

2 rkl oliiviöljyä
3 sipulia hienonnettuna
3 sellerinvartta pieneksi kuutioituna
1 rkl sokeria
2 paprikaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 tuoretta chiliä paloiteltuna, ilman siemeniä
kuivattua chiliä murskattuna
3 tlk luumutomaatteja
3 rkl basilikaa
1 rkl jeeraa
1 rkl maissitärkkelystä
2-3
 rkl chipotlekastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
merisuolaa
1/2 sitruunanmehu
mustapippuria
savupaprikajauhetta jos vain löydät, ei pakollinen

Valmistus:

1. Leikkaa paprikat neljään osaan ja paahda niitä kuori ylöspäin grillivastuksen alla niin, että kuori mustuu. Voit tehdä tämän myös kuumalla pannulla. Poista mustunut kuori ja palastele paprikat

2. Kuumenna öljy todella kuumaksi ja lisää siihen pilkottu sipuli ja kuutioidut sellerin varret kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sokeri joukkoon ja  kuumenna kunnes se hieman sulaa ja saa väriä.

3. Valuta tomaatit, kaada valutusliemi kattilaan yhdessä sipulin ja sellerin kanssa. Paahda jeeraa hetken kuivalla pannulla ja mortteloi hienoksi. Lisää tuore chili, jeera, valkosipuli ja basilika. Keitä noin 5 minuuttia kasaan kovalla lämmöllä.

4. Lisää tomaatti- ja paprikakuutiot.

5. Mausta chipotle kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää hunaja ja sitruunan mehu.

6. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja sekoita se salsaan ohuena nauhana kunnes saat salsasta mieluisan paksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti