maanantai 23. heinäkuuta 2012

Britakakku

Siivoilin jääkaapin päällä olevia papereita jotka on erinäisiä lippuja ja lappuja. Sieltä paljastui britakakun ohje ruutupaperin kulmaan raapustettuna joten sellaista sitten tehtiin. Britakakun väliinhän voi laittaa mitä tahansa haluaa erilaisista mahrjoista hedelmiin, rahkasta kermaan.



Britakakku

Pohja

190g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2,25 dl jauhoja
1,5dl maitoa

Marenki

3 valkuaista
2,25 dl sokeria

mantelilastuja

Väliin
1 purkki rahkaa
2,5 Flora vispiä
sokeria
vaniljasokeria

1. Suoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka tai pieni uunipelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinana vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan/pellille tasaisesti.
3. Valmista marenki. Vatkaa ensin hetki valkuaisia ja lisää vähitellen sokeri. Vatkaa niin kauan kun vaahdon pintaan muodostuu huippuja jotka pysyvät pystyssä. Levitä pohjan päälle. Ripottele marengin päälle mantelilastuja
4. Paista kakkua uunin alatasolla noin 20min.
5. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
6. Anna pohjan jäähtyä kokonaan uunista tultuaan ja halkaise se kahtia.
7. Levitä toisen pohjan päälle rahkaseos ja hedelmiä/marjoja. Laita toinen puolisko päälle ja levitä loppu rahka ja koristele hedelmillä/marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti