tiistai 17. heinäkuuta 2012

Raparperi-mansikkajuustokakku

Raparperin aika alkaa olla ohi, mutta vielä sitä oli jäljellä puskassa. Sain idean ihanasta kakusta ja päätin sen toteuttaa. Ihanaahan se oli. Raparperin määrää en ikäväkseni mitannut, mutta laitan summamääräisen arvion.




Raparperi-mansikkajuustokakku
26cm irtopohjavuoka

Pohja
5,25dl vehnäjauhoja
3tl sokeria
150g voita
4rkl vettä

Täyte 1
500g raparperia
2 rkl perunajauhoja
n. 200g voita
n. 3dl sokeria

Täyte 2
5dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
6liivatetta
vettä
2rkl sitruunanmehua
2rkl sokeria
n.4tl vaniljasokeria laitoin kukkupäisiä

Päälle mansikoita

1. Valmista pohja. Sulata hieman voita, mutta ei veteläksi. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää voi ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuon pohjalle leivinpaperia, voit myös voidella reunaa pohjan kohdalta. Painele taikina vuon pohjalle ja hieman reunoille.
2. Kuori ja pilko raparperi ja levitä pohjan päälle.
3. Lisää voi ja sokeri kattilaan ja keitä paksuksi kinuskiksi. Varo polttamasta. Kaada tasaisesti pohjan päälle
4. Paista pohjaa 200 asteessa noin 40min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täytteen 2 valmistusta.
5. Valmista täyte 2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaniljan pitää maistua! Voit käyttää myös vaniljatankoa jos kaapista löytyy.. Lisää sitruunanmehu.
6. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta vettä noin 0,5dl. Purista pehmenneet liivatteet kuiviksi ja sekoita kuumaan vesitilkkaan. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä yönyli jääkaapissa. Koristele kakku mansikoilla kun se on hyytynyt


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti