maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mansikkajuustokakku

Nopeasti kyhäilty ja varsinkin koristeltu mansikkajuustokakku joka oli kyllä hyvän makuista ulkonäöstään huolimatta.




Mansikkajuustokakku

Pohja 
24cm irtopohjavuoka

65g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl jauhoja
0,5 dl maitoa

marenki
1 valkuainen
0,75dl sokeria

Täyte 1

200 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
4 liivatetta
0,5dl kuumaa vettä
2 rkl sitruunanmehua

Täyte 2

500 g pakastemansikoita
2-3 liivatetta
0,5 dl vettä
2-3 rkl sitruunanmehua

1. Valmista pohja. Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi lisää keltuainen ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat ineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Vatkaa tasaiseksi. Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. 
2. Valmista marenki. Vatkaa hetki valkuaista jonka jälkeen lisää vähitellen sokeri. Vatkaa niinkauan kun vaahto on kovaa ja siihen muodostuu huippuja jotka pysyvät pystyssä. Levitä marenki taikinan päälle.
3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20min. Anna jäähtyä hyvin enne täytteiden laittamista. 

4. Valmista täyte yksi. Voit jakaa aineet puoliksi ja tehdä ensin toisen osan täytteestä ja tämän jälkeen toisen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri ja hunaja, maista. Lisää sitruunanmehua. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Lisää täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada puolet tai koko täyte jos teit alunperin puolikkaan jäähtyneen pohjan päälle irtopohja vuokaan.
6. Laita pakkaseen tai jääkaappin hyytymään. Kun täyte on hyytynyt noin. 1tunti pakkasessa valmista täyte 2.

7. Sulata mansikat ja soseuta ne. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Lisää mansikoiden joukkoon sitruunanmehu. Purista pehmenneistä liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan veteen. Sekoita vesi täytteen joukkoon. Kaada täyte hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä pakkasessa tai jääkaapissa. Menee noin 1 tunti pakkasessa.

8. Kun täyte 2 on hyytynyt kakun päälle valmista täyte 1 toinen osa vaiheiden 4-6 mukaan ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti