perjantai 27. huhtikuuta 2012

Heppakakku tytölle

Tämä heppakakku sai alkunsa kun tuttumme 9-vuotias tyttö totesi isälleen, että "epäreilua" nähdessään viimeksi tekemäni heppakakun. Tytöllä sattui olemaan synttärit tänä viikonloppuna ja kerkisin tekemään näihin karkeloihin, myös heppakakun hieman tyttömäisillä väreillä.

Kakku on 10 munan vaaleasokerikakku välissä kuningatar curd, valkosuklaamousse. Kostutus sitruunalimpparilla. Maalaustehty pastaväreillä, tomuväreillä ja tussilla marsipaanille. Ruusu ja teksti on sokerimassaa. Harjoitusta tämä tyttö vielä kyllä kaipaa tekemisiinsä..




2 kommenttia:

  1. Tosi upea kakku, kuten kaikki tekeleesi! Millä olet saanut kermavaahdon pursotettua kaksi väriseksi? Opiskelen parhaillaan itse ensimmäistä vuotta leipuri-kondiittoriksi ja haaveena joskus osata itsekin tehdä näin hienoja kakkuja. Voisit tehdä joskus jotain pieniä leivoksia/karkkeja, aion tänä jouluna kokeilla tuota marmeladi ohjetta, josko niistä olisi lahjapaketteihin asti :-)

    VastaaPoista
  2. Tervehdys! Ja kiitos palautteesta voinhan katsoa mitä leivoksia/makeisia sitä keksisi! ^^

    Teen vaahdon niin, että; Otetaan ensiksi tyhjä pursotuspussi ja laitetaan haluttu tylla paikoilleen. Sitten värjätty kerma laitetaan toiseen pussiin. Tyhjään pussin sisälle pursotan värjätyllä kermalla nauhoja pitkin pussin reunaa pituus suunnassa. Aloitan ihan tyllansuusta ja pursotan melkein loppun asti. Nauhoja teen 1-3 sopivin välimatkoin. Sitten valkoisen kerman laitan 3 pussiin ja pursotan sillä pussin täyteen varovasti johon on siis pursotettu jo niitä nauhoja. Sitten kun pussi on täynnä ei kun pursottelemaan kakun päälle. Jos väriraidan haluaa päällimmäiseksi kääntää pussin niin, että väri osoittaa kohti kattoa. Anteeksi olipas hankala selittää!

    Marmelaadeihin kannattaa rohkeasti kokeilla eri makuja! Itsekkin ajattelin tänä vuonna kokeilla jotain uusia makuja.

    VastaaPoista