sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Suklaa-salmiakkitäytekakku

Olen ollut työni puolesta paljon tekemisessä menehtymien ja tämän seurauksena hautajaisten kanssa. Tästä syystä näinkin äärettömän kauniin hautajaissidonnan. Sidonta jäi mieleeni kauniiden värien takia jotka toimivat kauniisti yhteen. Joten päätin kokeilla jotain saman sävyistä kukka-asetelmaa kakun päälle.

Kakku on ensimmäinen päällystetty täytekakku. Myös kaikki muut kukat ja lehdet ovat ensikertaa kokeiltuja paitsi ruusut. En omista mitään kukka- tai lehtimuotteja joten kukat ovat "vapaalla kädellä" työstettyjä. Hyvää harjoitusta itselle ja lopputulokseenkin olin kovin tyytyväinen. Kakku päällystetty marsipaani-sokerimassan sekoituksella. Koristeet sokerimassasta.

Minulle on tullut yhdeksi lempimauksi salmiakki-suklaa ja halusin kokeilla sitä kakun väliin. Tähän yhdistin raikkaan lemon curdin. Pohjana oli tumma sokerikakkupohja.





Suklaa-Salmiakkitäytekakku

Pohja
(vuoka 24cm)

5 munaa
0,75 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
sokeria
vehnäjauhoja

Vuoan voiteluun
voita
korppujauhoja

Kostutus
Esim. appelsiini/sitruunamehua (n. 2dl)

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Mittaa laseihin saman verran munia ja sokeria. Laita kaakaojauhe lasin pohjalle ja mittaa päälle vehnäjauhoa saman verran kun munia ja sokeria.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuiviin aineisiin leivinjauho. Sihtaa jauhot muna-sokerivaahtoon samalla vatkaten.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 40-50min. Tarkista kypsyyttä paiston loppuvaiheessa,
6. Kumoa kakku ja siirrä jäähtymään. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
7. Kostuta jäähtyneet kakun osat mehulla.

Täyte

4-4,5 dl Flora vispiä
260g maitosuklaata
n. 25 turkinpippuria
1-1,5 dl vettä
200g tuorejuustoa

150-170g lemon curdia.

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
2. Sulata suklaa vesihauteessa
3. Murskaa turkinpippurit kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele niin kauan, että turkinpippurit sulavat.
4. Vatkaa kerma-tuorejuustoseokseen sulanut suklaa ja turkinpippurivesi.
5. Jos seos tuntuu löysältä voit käytää liivatelehtiä.
6. Sivele kakkupohjan päällr ohut kerros lemon curdia ja sen jälkeen salmiakki-suklaatäytettä. Toista sama toiseen väliin.
7. Anna seistä kylmässä ainakin 2h.
8. Koristele mieleisellä tavalla. Jos käytät marsipaania/sokerimassaa kuorruta kakku sokerikreemellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti