lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsisäiskakku

Kiireessä väsäilty juustokakku. Aikaa meni tekemiseen koristeiden kanssa vajaa 2 tuntia ja toiset samat hyytymiseen.. Koristeet olivat marsipaania ja eiväthän ne ole missään tapauksessa kuivia.




Vanilja-appelsiinijuustokakku


Pohja
n.175g digestivekeksejä
75g sulatettua voita

Täyte

300g tuorejuustoa
200ml flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250ml vaniljajogurttia
1 vaniljatanko
6 liivatetta
0,5dl sokeria
2,5dl appelsiinimehua

kiille
3dl appelsiinimehua
3 liivatetta

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
2. Laita liivatteet kylmään veteen
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
4. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. Poista vaniljatangosta siemenet ja lisää täytteeseen. Mausta sokerilla
5. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata sen joukkon 1 liivate josta olet puristanut ylimääräisen veden pois. Sekoita lopun appelsiinimehun joukkoon kuuma mehu. Laita kulho kylmään vesihauteeseen
6. Kuumenna 0,5dl maitoa. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan maitoon. Sekoita.
7. Lisää maito tuorejuustotäytteeseen ja vatkaa tasaiseksi.
8. Sekoittele appelsiinimehua tasasin väliajoin. Anna hyytyä ns. kiisseliksi.
9. Sekoita appelsiinimehu tuorejuustotäytteeseen kevyesti. Saa jäädä isojakin raitoja
10. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä mielellään ainakin 3-4h kylmässä.

11. Liota 3 liivatetta kylmässä vedessä.
12. Kuumenna 0,5dl mehua. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kuumaan mehuun.
13. Sekoita kuumamehu loppuun mehuun ja kaada hyytyneen kakun päälle.
14. Anna hyytyä kylmässä n. 1h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti