lauantai 24. maaliskuuta 2012

Valkosuklaa-sitrus-mustikkajuustokakku

Toinen kakku ristiäisiin. Toiveena oli valkosuklaata joten tässä tämä. Koristeet myös valkosuklaata. Jos käytät tuoreita mustikoita tarvitset lisäksi mustikkamehua, mutta jos pakaste saattaa olla ettei mehua tarvita kun mustikoista sitä irtoaa sulamisen yhteydessä.





Valkosuklaa-sitrus-mustikkajuustokakku
(vuoka 26cm)

Pohja

250g digestivekeksejä
80-100g sulatettua voita

Täyte

400g tuorejuustoa
300ml flora vaahtoutuva vaniljakastiketta
200g valkosuklaata
6 liivatetta
2-3rkl sitruunanmehua
1 dl appelsiinimehua

Kiille

200g mustikoita
1 limenmehu
1 mustikkapiltti
3 liivatetta
1 dl mustikkamehua (tarvittaessa 1-2dl lisää mehua)
2-3rkl tomusokeria

Valmistus:

1. Tee irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista suojus. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
2. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuustot tasaiseksi massaksi.
5. Sekoita täytteeseen sulanut valkosuklaa.
6. Kuumenna appelsiinimehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun.
7. Sekoita mehu täytteeseen.
8. Lisää sitruunanmehu. Maista
9. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia. Mielellään yön yli.
10. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät pakastemustikoita sulata ne. Lisää mustikoiden joukkoon piltti ja sekoita sekaisin. Lisää mustikkamehua jos nestettä on liian vähän. Sihtaa joukkoon tomusokeria ja lisää limenmehu. Maista.
11. Kuumenna mustikkamehua 1dl. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita mehuun. Sekoita mehu mustikoiden joukkoon.
12. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä n. 2tuntia. Irrota kakku vuoasta. Koristele.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin reseptiäsi, ja kakku oli aivan taivaallista! Harmikseni en osannut tehdä aivan yhtä hienoa koristetta kiilteen päälle kuin sinä!
    Laitoin ohjeen blogiini, ja laitoin alkuperäisen ohjeen ja blogisi linkkinä kirjoitukseeni, eihän se haittaa sinua? :)

    VastaaPoista
  2. Noora: Ei haittaa ja sitähän varten reseptejä on, että niitä käytetään :)

    VastaaPoista