sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Chapat-leipä

Chapat-leivän ohjeen bongasin joskus täältä. Jos haluat seikkaperäisemmät ohjeet kannattaa katsastaa, tässä kuitenki yksinkertaisesti




Chapat- leipä 6kpl

2,5dl vehnäjauhoja
1dl lämpöistä vettä
1 tl suolaa
(öljyä)

1. Sekoita jauhojen joukkoon suola. Lisää jauhoihin ensin puolet vedestä ja loppu tarvittaessa. Taikinasta pitäisi tulla tiivis pallo
2. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa ja sileäpintainen n. 5min.
3. Kääri muovikelmuun lepäämään 1/2h
4. Kaulitse taikinasta ohuita n. 15cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Laita kostean leivinliinan päälle odottamaan.
5. Kuumenna hyvin kuumuutta kestävä pannu kuumaksi (voit käyttää öljyä jos haluat, itse en käyttänyt)
6. Paista chapattia kunnes sen paistopinnalle tulee ruskeita täpliä ja käännä leipä annan jälleen tulla ruskeita täpliä. 
7. Kääri esim. folioon odottamaan tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti