perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kasvisborssikeitto

Yksikertaisesti kasvisborssikeitto koska en tykkää niistä lihanpaloista!





Kasvisborssikeitto

1/2 pienestä kaalista
4 keskikokoista punajuurta
1 porkkana
2 pientä sipulia tai yksi suuri
n. 10cm pala purjoa
1/4 juuriselleriä
2 isoa valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2-3 laakerinlehteä
4 oksaa timjamia
0,5 dl valkoviinietikkaa
1-1,5 l kasvis/lihalientä
10 mustapippuria
valkopippuri jauhetta
mustapippuri rouhetta
suolaa
voita

Tarjoiluun
Smetanaa

1. Kuori ja suikaloi pieneksi porkkana, punajuuri ja juuriselleri.
2. Suikaloi kaali ja leikkaa purjosta n 0,5cm paloja
3. Silppua sipuli ja valkosipulit hienoksi.
4. Kuumenna n. 1tl voita paistinpannussa ja kuullota vihanneksia pienissä osissa pehmeiksi. Lisää aina 1tl voita kun vaihdat vihanneksia
5. Kuumenna kattilassa n. 1-2rkl voita ja lisää sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuullota hetiki. Lisää tomaattipyre ja kuullota hetki.
6. Lisää loput kasvikset kattilaan. Kaada kattilaan niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.
7. Lisää etikka, mustapippurit, laakerinlehdet ja timjami.
8. Keittele hiljalleen 1-2 tuntia, riippuen minkälaisen suutuntuman haluat vihanneksiin. Mausta suolalla, pippureilla ja voit laittaa myös etikkaa lisää jos haluat.
9. Tarjoile smetanan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti