lauantai 24. maaliskuuta 2012

Valkosuklaa-marjatäytekakku

Ensimmäinen ristiäiskakku takana. Kun aloin sokerimassasta koristeita väkertämään olin aivan murtunut kun luulin, että kaikki kauniit vauvat kakkujen päällä on käsintehtyjä. Sitten kun olin oman vauvan saanut tehtyä olin pettynyt sen karskiin ulkonäköön. Pettyneenä aloin selailemaan kakkublogeja ja tajusin, että kaikki vauvathan näyttää ihan samalta ja syylliseksi selvisitämä! Vauvamuotti jolla tulee täydellisiä vauvoja.. Lopulta olis kuitenkin tyytyväinen omaan tököröön vauvaani koska olihan se tehty kuitenkin käsin..

Ideani lähti liikkeelle simpukan kuoresta jonka ajattelin olevan helppo muotoilla. Lopulta ideaksi syntyi simpukankuorella matkaava vauva joka on joutunut karille.. Ei ehkä niin iloinen idea, mutta soma.

Täytteeksi toivottiin jotain marjoista joten käytin sitten kaikenlaisia eli mustikkaa, vadelmaa, mansikkaa ja mustaherukkaa.





Valkosuklaa-marjakakku
(26cm vuoka)

Pohja:

8 m kokoista munaa
240g sokeria
130g vehnäjauhoja
110g perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kostutus:
appelsiinimehua

Täyte:
200g tuorejuustoa
5 dl flora vispiä/vispikermaa
230g valkosuklaata
200g vadelmia
300g mansikka, mustikka, vadelma, mustaherukka (pakastepussi)
2 kpl kuningatarpilttiä
(1-2rkl sokeria)

Pursotukseen
n. 7dl vispikermaa
2,5rkl vaniljakreme jauhetta
1-2 tl sokeria

Kreemi jos käytät sokerimassa/marsipaania
60g voita
2 dl tomusokeria
1-2rkl sitruunanmehua
Pohja:
(uuni 170 astetta)

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää siivilän läpi vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon. Vatkaa samalla.
3. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 40-45min. Kunnes kakku on kypsää.
5. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
6. Leikka kakku 3 osaan ja kostuta osat appelsiinimehulla 

Täyte:

1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
2. Sulata marjat (ei 200g vadelmia) jos käytät pakaste.
3. Muussaa marjat esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kuningatarpiltit
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
5. Lisää kerman ja tuorejuuston joukkoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
6. Lisää joukkoon marjasurvos ja sekoita.
7. Maista haluatko lisätä sokeria.

Kokoaminen:

1. Leikkaa leivinpaperista kakulle sopiva paperi. Laita pohjapala kakusta paperille ja laita irtopohja vuoan reunus kakun ympärille. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunaa 2-3cm korkeampi kaistale ja laita se vuoan ja kakun väliin. Lukitse vuoka.
2. Levitä pohjan päälle täytettä noin 1,5cm. Painele täytteeseen vadelmia hieman erilleen toisistaan (kuva alla). Laita keskikappale päälle ja laita lopputäyte ja vadelmat. Nosta päällimmäinen pala ja anna "hyytyä" kylmässä noin tunti ennen koristelemista. Voit antaa kakun myös odottaa seuraavaan päivään ja koristella tarjoilu aamuna. Kuva alla

Koristelu:
1. Koristele mieleisellä tavalla. Jos teet kermapursotukset: Samalla kun vatkaat kermaa sihtaa joukkoon vähitellen 2,5rkl vaniljakreme jauhetta ja lopuksi sokeri.
2. Jos käytät marsipaania kakun päälle tee voikreemi. Vatkaa pehmeän voin joukkoon tomusokeri ja sitruunanmehu. Levitä kreemi kakun päälle ja tasoita pinta huolellisesti. Levitä päälle kaulittu marsipaani ja sokerimassa. Kreemi riittä kakun päälle, mutta ei sivuille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti