sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Intialaista kanaa voi-tomaattikastikkeessa

Juurikin kun puhuin kasvisruokien puolesta niin siirryn lihaan! Kanaahan tämä on ja intialaisittain. Olen päättänyt, että seuraava tekemäni intialainen on kasvisruoka koska en juuri näitä ole tehnyt kun lisukkeiden muodossa.

Sanotaan, että chapat- leipää ei saisi tarjota riisin kanssa, mutta... Sitä nyt on samassa pöydässä. Tämä oli Pekan mielestä ylivoimainen ykkönen tekemistäni intialaisista ja olihan se hyvää. Mausteet ovat taas noin määriä, pahoittelen. Jos mausteet ovat tuntemattomia ja pelkäät ylimaustamista aloita mausteiden lisääminen varovasti ja maistele kokoajan.

Tssä kastikkeessa isossa roolissa on tandoori masala mausteseos. Hieman merkistä riippuen se on eri vahvuista joten laita aluksi varovasti ja maistele. Itse pistän sitä aikalailla..





Kanaa voi-tomaattikastikkeessa

500g kanan rintaleikettä tai kaupasta saatavaa ohutta leikettä.

Marinadi

1,5dl turkkilaista jogurttia
1,5tl valkosipulitahnaa
1,5tl inkivääritahnaa
1,5 rkl tandoori masala mausteseosta
1 tl korianterijauhetta
1,5 tl chilijauhetta
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
1 tl paahdettua ja jauhettua jeeraa

Kastike

80g voita
1tl valkosipulitahnaa
1tl inkivääritahnaa
2 vihreää chiliä hienonnettuna
400g paseerattua tomaattia (mutin purkki 370g riittää)
1rkl tomaattipyrettä
n. 2tl chilijauhetta
n. 2tl paprikajauhetta
n. 3rkl tandoori masala mausteseosta
n. 1tl suolaa
n. 1rkl sitruunanmehua
n. 1dl vettä
hieman rouhittua mustapippuria
2dl kermaa
1-2tl paahdettua ja jauhettua jeeraa
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna

Aikaiset esivalmistelut:

1. Pilko kana paloiksi. Sen kokoiseksi, että ne voisi laittaa vaikka varrastikkuun eli ei mitään ihan pieniä
2. Sekoita marinadin aineet keskenään ja sekoita kananpalat joukkoon. Anna marinoitua kuusikin tuntia. Saa ola enemmän ja riittää vähempikin aika. Mutta mielellään ainakin 2 tuntia. Sekoittele välillä.

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos kotoa löytyy grillivastuksellinen uuni niin käytä sitä. Lihan kuuluisia saada hieman paahtunut maku. Levitä maustuneet kananpalat vaikka isoon piirakka vuokaa niin ettei mikään pala olisi toisen päällä.
2. Aloita kastikkeen valmistus kun uuni lämpenee. Sulata kattilassa voi ja lisää kuumaan sulaneeseen voihin hienonnettu chili, inkivääri- ja valkosipulitahnat. Paista muutama minuutti.
3. Lisää sitten paseerattutomaatti, sitruunanmehu, jeera, tomattipyre, chilijauhe, tandoori masala-jauhe, vesi ja suola. Hauduttele kannan alla keskilämmöllä 15min. Sekoittele välillä
4. Kun uuni on kuuma laita kanat aluksi keskitasolla. Kana kypsyy noin 20minuutissa.
5. Kun kastike on muhinut 15min lisää kerma. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa! (voit lisätä vasta kananpalojen jälkeen. Itse usein lisään tässä vaiheessa vielä suolaa, tandoori maustetta, chiliä ja jeeraa. Joskus sitruunaa) Lisää myös mustapippuria ja silputtu korianteri. Anna kastikkeen kuumentua ja alenna lämpötilaa. anna hautua 5-10min.
6. Kun kana on kutakuinkin kypsää nosta se ylemmäs uunissa lähelle grillivastusta jos käytät sitä. Anna kanan pintojen hieman mustua, mutta varo etteivät ne kokonaan hiilly.
7. Kun kana on valmista lisää kanat kastikkeeseen ja lisää taas mausteita tarvittaessa. Anna hautua miedolla lämmöllä 5-10min.
8. Tarjoile vaikka:
riisin ohje
raidan ohje
chapat-leipä ohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti